ütemterv szerint haladnak

2021.07.10. 07:00

Már a belső munkák zajlanak az épülő zalaegerszegi uszodában

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő leszögezte: a város évek óta legjobban várt fejlesztésének számít a létesítmény. amely Zalaegerszeg lakói mellett a járást is szolgálja majd, ily módon 100 ezer ember uszodája lesz, és minden bizonnyal messzebbről is vonzza majd az érdeklődőket.

zaol.hu

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy 2015-ben a Modern városok program által támogatandó célok meghatározásakor fontos elemként szerepelt a régi uszoda felváltása a kor igényeinek megfelelő létesítménnyel, hiszen az 1956-ban átadott strand és az 1969 óta működő fedett uszoda már nem felelt meg az elvárásoknak.

A Modern városok program 9,5 milliárd forintos támogatásával valósul meg a 8000 négyzetméteres, háromszintes épület, benne az ötvenméteres, nemzetközi előírásoknak megfelelő uszoda, ahol a lelátóról 270 néző kísérheti figyelemmel a versenyeket, és lesz tanmedence is. Balaicz Zoltán úgy fogalmazott, a tervek szerint 2022 tavaszán már megnyílhat az uszoda.

Az építkezés állásáról Gecse Péter alpolgármester elmondta, a munka az ütemterv szerint halad. Év végén megtörténhet a műszaki átadás és átvétel, majd kezdődhet az üzemeltetési, használatbavételi engedélyek megszerzése. Jelenleg az épületben belső gépészeti, villamossági szerelés, festés, burkolás zajlik.

Az uszoda mellett a Göcseji úton épül a buszparkoló, és kezdenek formát ölteni a leendő üzlethelyiségek portáljai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában