Frissen Zalából

2021.07.10. 17:00

Közös munkával segítettek a kirendeltség dolgozói Pózván

Önkéntesség jegyében szervezett programot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége (SZGYF) a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben. A kirendeltség munkatársai az intézmény dolgozóival együtt, közel harmincan csinosították ki az épületek környékét, a pihenőhelyeket.

Jóna István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Az íróasztal mögül kimozdulva sokan csatlakoztak a két intézmény dolgozói közül, hogy önkéntes munkájukkal komfortosabbá tegyék a kertben található zöld területeket.

Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

- Hagyomány szeretnénk teremteni és az önkéntesség jegyében minden éven egy-egy intézménybe eljutni. A program keretében fát ültettünk, rendbe tettük a virágágyásokat, a virágládákba új virágokat telepítettünk. A kertben lévő padokat, kiülőket lefestettük, próbáltuk szebbé varázsolni az itt élők környezetét- tájékoztatott Zimborás Béla, az SZGYF megyei kirendeltségének igazgatója.

Elhangzott, hogy egy következő alkalommal játékos vetélkedőkkel, társasjátékokkal készülnek majd az otthon lakóinak.

Ávár Kinga, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény intézményvezető elmondta, hogy a közös munka eredményeként a kertben, az elmúlt években elmaradt felújításokat is el tudták végezni. A levendula ház kertjében pedig, külsős felajánlásnak köszönhetően levendula kertet alakítottak ki, melybe a növényeket a gondozottak segítségével ültették el.

Az önkéntes napot palacsinta és lángossütés zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában