Frissen Zalából

2021.07.15. 17:30

Jövőre is Zalában rendeznék a Mercedes G-amboree-t

Összességében 5 országból 70 autó és 130 fő vett részt azon a Mercedes G-amboree-n, melynek idén Zala megye adott otthont. Az első találkozót 2015-ben szervezte a csapat, az idei immár a 16. rendezvényük volt.

ZH

A résztvevők itineres túra keretében ismerkedtek Zalával

Fotó: PVB Tsyboo

Az elmúlt hat esztendőben hazánk számos pontján várták már az érdeklődőket, így a rendezvény törzsközönsége bejárta már a Balaton környékét, ezúttal pedig Göcsejjel ismerkedtek a különleges program résztvevői. A 4 nap során betekintést nyerhettek a helyi kultúrába, ismerkedtek a helyi gasztronómiával és megtapasztalhatták a magyar vendégszeretetet.

A rendezvényen öt országból közel 130 fő vett részt Fotók: ZH

– A társaság ellátogatott Zalaegerszegre is – tájékoztatott Horváth Balázs főszervező, aki elmondta, a G-amboree résztvevői olyan jól érezték magukat, hogy sokan megtoldották néhány nappal a csapat által kínált programot. – Ennek is köszönhető, hogy a szervezők a jövőben újra Zala megyét választják a rendezvény helyszínéül. A mostani találkozóra egyébként július második hétvégéjén került sor, a résztvevők a Gébárti-­ tó környékéről indulva jártak többek között Egerváron, de a már Vas megyéhez tartozó hegyhátszentpéteri tájházakat is megtekintették, miközben izgalmas itineres túra zajlott. Mint megtudtuk: G-amboree-­rendezvényeket eddig, hazánk mellett Horvátországban, Ausztriában, de az Egyesült Államokban is rendeztek.

A résztvevők itineres túra keretében ismerkedtek Zalával
Olykor a földutakkal is meg kellett küzdeni

Mint azt Horváth Balázs elmondta: a társaság 2017-ben indította el a G-amboree Charityt azzal a céllal, hogy minden eseményük bevételének egy részét rászoruló szervezeteknek vagy családoknak ajánlják fel. Zala megyében eddig az Autista Sérültekért Alapítványt, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészeti osztályát, a kustánszegi óvodát, a zalacsányi Csány László Óvodát és a zalaegerszegi gyer­mekotthont is a kedvezményezettek között találjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában