Frissen Zalából

2021.07.24. 17:48

Falubuszt adtak át Ortaházán

Május elején indították el a falugondnoki szolgálatot a településen, ehhez a Magyar falu programban nyert el az önkormányzat egy 9 személyes kisbuszt. Szombaton közösségi programot tartottak a falubelieknek, mely során a már használatba vett falubuszt is átadták.

Korosa Titanilla

Belső József alpolgármester, Tóthné Péter Judit jegyző, Cseresnyés Péter, Rácz József, Tompos Lászlóné, Becze Árpád önkormányzat képviselő, Németh Csaba plébános a falubusz előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket és arról beszélt, hogy a pandémia lecsengésével lehetőség nyílik több hasonló programon is részt venni. Mindez köszönhető továbbá annak a kormányzati politikának, mely azt mondta, hogy a vidékre oda kell figyelni.

Belső József alpolgármester, Tóthné Péter Judit jegyző, Cseresnyés Péter, Rácz József, Tompos Lászlóné, Becze Árpád önkormányzat képviselő, Németh Csaba plébános a falubusz előtt Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

-A fejlődéshez forrásokat kell nyújtani és olyan feltételeket biztosítani, hogy ne akarjanak az emberek beköltözni a városba csak azért, mert van bolt, mert közel van iskola, esetleg azért, mert jobban az utak – hangsúlyozta Cseresnyés Péter. – Ezért a kormányzat minél több forrással igyekszik a vidéket támogatni. Persze ez sokszor kevésnek tűnik, mikor 40-50 éves lemaradást kell pótolni, de a számtalan ünnepség, melynek sorában a mai buszátadó is benne van azt mutatja, hogy sok fejlesztés történik. A választókörzetemben tavaly közel 30 falubuszt adtunk át, ami azért fontos, mert ezek segítségével oldják meg a falvakban a gyógyszerbeszerzést, vásárlást és sok más feladatot. Az elmúlt két évben választókörzetemben 81 településen közel 2 milliárd forint fejlesztés jutott a falvakba, idén ehhez több mint 770 millió forint pályázati összeg került megítélésre. Emellett európai uniós, vidékfejlesztési és más hazai források is rendelkezésre állnak.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Rácz József polgármester elmondta, hogy nagy segítség a helyieknek a falugondoki szolgálat, amihez a lakók egyre jobban hozzászoktak és keresik a falugondnokot, Tompos Lászlóné Mariannt, ha segítségre van szükségük bevásárláshoz, gyógyszerek kiváltásához, orvoshoz szállításhoz, de a falubusszal viszik házhoz az ebédet is.

-Május elején indult a szolgálat, többen akkor kapták meg a koronavírus elleni védőoltás, őket a falugondnok vitte orvoshoz, oltópontra – tájékoztatott Rácz József. – A településünkön élők 80 százaléka felvette a védőoltást. Emellett mammográfiás szűrésre utaztak a falugondnokkal az érintettek és színházi előadásra is eljutottunk a busszal. Elkészült a falugondnok irodája is, a régi posta épületének egyik helyiségét újítottuk fel erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában