Frissen Zalából

2021.07.02. 06:50

Elkezdődött a Kvártélyház Nyár tizenötödik évada

Tizenötödik évadát kezdte meg idén a Kvártélyház Szabadtéri Színház. A jubileumot kiadvánnyal és fotókiállítással ünneplik, ez utóbbiak bemutatóját csütörtök dél­előtt tartották a Dísz téren.

Mozsár Eszter

A képen Balaicz Zoltán polgármester, Varga Lívia, a kiadvány szerkesztője, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője, Pezzetta Umberto fotóriporter és Horváth A. Attila főszerkesztő

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A rendezvényen Balaicz Zoltán hangsúlyozta: másfél év után végre újra beindult az élet, közösségek találkozhatnak, nyári színházi élményekkel gazdagodhatunk. A polgármester kiváló döntésnek tartja, hogy annak idején a Kvártélyház udvarán szabadtéri színház jött létre. Egyrészt a kőszínház mellett nyári kikapcsolódást, másrészt a megújult épület udvarán találkozási lehetőséget biztosít. Balaicz Zoltán bízik abban: sokan meghatározó, feledhetetlen élményekkel gazdagodtak az előadások során.

A képen Balaicz Zoltán polgármester, Varga Lívia, a kiadvány szerkesztője, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője, Pezzetta Umberto fotóriporter és Horváth A. Attila főszerkesztő Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő szerint sokkal szegényebbek lennénk, ha nem jöttek volna létre a kvártélyházi produkciók. A kultúrmisszió folytatásra méltó, így mindent megtesznek, hogy a megyeszékhely kulturális élete magas színvonalú maradjon. A Zalai Hírlap kiadványa és Pezzetta Umberto fotókiállítása segít felidézni a másfél évtized feledhetetlen színházi pillanatait, élményeit.

Köszönetét fejezte ki továbbá mindazoknak, akik a pandémia idején azért munkálkodtak, hogy Európához képest Magyarország két hónappal korábban nyithassa meg közintézményeit, kulturális és sporthelyszíneit.

A fotólabirintusban Pezzetta Umberto, Tompa Gábor, Varga Lívia és Horváth A. Attila
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Zalai Hírlap főszerkesztője, Horváth A. Attila elmondta: minden szakma képviselője akkor boldog, ha azzal foglalkozhat, ami a küldetése, hivatása. A szerkesztőségnek mindig hálás kihívás a feszített munkatempó ellenére is ilyen nívós kiadványt létrehozni.

Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője hozzátette: külön öröm, hogy kézzelfogható emléket nyújthatnak az olvasóknak. A Kvártélyház magazin egyébként a jegypénztárban is ingyen elérhető. A szabadtéri kiállítással kapcsolatban elmondta: Pezzetta Umberto személyében nemcsak egy fotóriportert, hanem kollégát köszönthetnek, aki az elmúlt 15 év előadásait végignézte, -fényképezte. A Dísz téri fotólabirintus több mint száz felvételén mókás és megható pillanatokban megörökített művészek tekintenek vissza ránk. A Kvártélyházban idén A padlást, a Hasonmásokat és a kaposvári fiatal színészhallgatókkal közösen létrehozott Pál utca fiúkat tekintheti meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában