Frissen Zalából

2021.07.26. 07:00

Búcsúnyerési lehetőségeket kapott a szentszéktől a zalakarosi Isteni Irgalmasság-plébániatemplom

Búcsúnyerési lehetőségeket kapott a szentszéktől a 2006-ban épült zalakarosi Isteni Irgalmasság-plébániatemplom. Ennek ünnepélyes kihirdetésére a vasárnap délelőtti szentmisén került sor.

Gyuricza Ferenc

Dr. Varga László püspök (balról) és dr. Háda László plébános a vasárnap délelőtti szentmisén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepi istentisztelet főcelebránsa dr. Varga László, a kaposvári egyházmegye főpásztora volt, aki példabeszédében az isteni irgalmasságról beszélt. Annak a kérdéskörét boncolgatta a jelen lévő hívek előtt, hogy vajon helyes-e, ha saját kezünkbe vesszük életünk irányítását, és csak akkor fordulunk az Úrhoz, amikor bajban vagyunk, ha szükségünk van rá. Ha megbetegszünk, azért fohászkodunk, hogy állítsa helyre az egészségünket, miközben korábban nem hallgattunk rá, nem fogadtuk meg tanítását. A püspök ezért ismételten arra biztatta a híveket, hogy Isten gyermekeiként merjenek folyamatosan kapcsolatban lenni a Teremtővel, olvassák az evangéliumot, s tartsák be az abban foglaltakat. Mert akkor vagyunk a legnagyobb biztonságban, ha azt tesszük, amit az Úr kér tőlünk. Dr. Varga László azt is elmondta: az isteni irgalmasság nem más, mint az új evangelizáció útja.

Dr. Varga László püspök (balról) és dr. Háda László plébános a vasárnap délelőtti szentmisén
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A szentszéki kiváltságok kapcsán elhangzott: Varga László megyés püspök kérésére dr. Háda László zalakarosi plébánost az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa Ferenc pápa nevében 2020. február 24-i hatállyal az irgalmasság misszionáriusává nevezte ki, ezzel lehetőséget biztosítva számára bizonyos bűnök alóli feloldozásra. A jelenlegi szentszéki kiváltságok kérője dr. Háda László plébános volt. A kérés mögött annak a sajátságos helyzetnek a kiemelése volt, hogy hazánk legrégebbi Isteni Irgalmasság-­temploma, valamint egyetlen ilyen titulusú plébániatemploma valóban az irgalmasság lelki forrásának színhelye legyen. A búcsúnyerési lehetőségekkel a zalakarosi templom – ha csak hét esztendőre is – lehetőséget biztosít a hívőknek a kiengesztelődésre és megbékélésre Istennel, egyházzal és egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában