Frissen Zalából

2021.07.03. 17:00

Bemutatták Wittner Mária verseskötetét Zalaegerszegen

Wittner Mária 1956-os forradalmár és szabadságharcos Hagyaték című verseskötetét mutatták be tegnap a Börtönmúzeumban.

Mozsár Eszter

Wittner Mária 1956-os szabadságharcos kötetét Kiss Bódog Zoltán, a Pofosz megyei elnöke ajánlotta a közönség figyelmébe

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A könyv a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg, az illusztrációkat Simon András készítette. A grafikus a könyv fülszövegében úgy fogalmazott, hogy hála és szeretet ébredjen minden olvasó szívében az ’56-os hősök iránt.

Wittner Mária 1956-os szabadságharcos kötetét Kiss Bódog Zoltán, a Pofosz megyei elnöke ajánlotta a közönség figyelmébe Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A könyv szerzőjét, az egykori országgyűlési képviselőt, politikust, valamint Klimits János szerkesztőt a Zala megyei Pofosz és az ’56-os hagyományőrző szervezet látta vendégül a Mártírok úti Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelyén. Kiss Bódog Zoltán, a Pofosz megyei elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: Zalaegerszegen mindig szívesen fogadják az ’56-os forradalom és szabadságharc szellemiségének őrzőjét, aki örök példa a fiatal generáció szemében is.

Wittner Mária ezzel a válogatással bajtársainak, egy korszaknak állított emléket. Úgy vallja, ezzel a kiadvánnyal maga is békére kíván találni, ám felejteni nem fog. Kimondja az igazat azoknak a nevében, akik ezt már nem teheti, helyettük beszél. Nem kíván bűnösök közt cinkos, azaz néma maradni. „Az itt olvasható versek mély gondolatokat tárnak az olvasó elé, ajánlva minden jóérzésű honfitársának, akik a 20. század viharos évei után csendességet kérnek a Mindenhatótól” – olvasható az ajánlásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában