Frissen Zalából

2021.07.30. 07:00

A 2,5 kilométeres útszakasz 530 millió forintból újult meg Lentinél

Újabb szakasz újult meg a Lenti és Bajánsenye közötti útvonalon. Csütörtökön a lentikápolnai elágazónál avatták fel az érintett szakaszt.

Korosa Titanilla

Mórocz József (balról), Horváth László és Vigh László közösen tekintették meg a felújított útszakaszt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Lenti irányából Csesztreg és Zalabaksa felé haladva a Lentikápolnához közeli részen újult meg az út, melynek avatásán Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Magyar falu programban valósult meg ez a fejlesztés, mely a környékbeli településeken élők napi közlekedését könnyíti meg.

– Mintegy 2 és fél kilométer hosszú útszakasz megújítása történt meg itt 530 millió forint értékben – tájékoztatott Vigh László. – A szakemberek jelezték már korábban, hogy a Lenti–Bajánsenye közti szakaszon jelentős forgalom bonyolódik, naponta 6 ezer gépjármű halad el itt. Sokan igyekeznek munkába, viszik a gyerekeket óvodába, iskolába, ezért nagyon fontos, hogy biztonságos körülmények közt tudják ezt megtenni.

Mórocz József (balról), Horváth László és Vigh László közösen tekintették meg a felújított útszakaszt Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Horváth László, Lenti polgármestere örömét fejezte ki, hogy ebből az útfelújításból a lentiek is profitálhatnak.

– Lenti 70 négyzetkilométer területen fekszik, van öt városrészünk, melyek közül kettő – Lentikápolna és Bárszentmihályfa – ezen az úton keresztül is megközelíthető – fogalmazott Horváth László. – Nem túl régen újult meg a két településrész között az út, ami szintén nagyon fontos az ott élőknek, továbbá – szintén a kormány támogatásával – újulhat meg a kerékpárút is Lenti és Lentikápolna között, biztonságossá téve a közlekedést a biciklisek számára.

A polgármester hozzátette, hogy a kerékpárút felújítása is hamarosan megkezdődik, a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek, illetve további kerékpárút-fejlesztés is várható a Lenti és Rédics közti szakaszon.

A tájékoztatón Mórocz József, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója a felújítás műszaki paramétereit ismertette.

– Két réteg aszfaltburkolattal erősítették meg az utat, valamint olyan járulékos munkálatokat is elvégzett a kivitelező, mint a padkák kialakítása, a vízelvezetés megoldása, valamint az autóbusz-megállóhelyek is megújultak – magyarázta Mórocz József. – Nagyon forgalmas összekötő útról van szó, mely két fontos munkahelyi bázist kapcsol össze, Lentit és Csesztreget, a környező falvakban élők pedig ezen a szakaszon közelítik meg ezeket a munkahelyeket és az intézményeket, ezért is javasoltuk a megújítását. Az elmúlt években is végeztünk munkákat ezen a részen a 86. számú főút irányába, de még vissza van egy rövidebb szakasz, mely Lenti határától a most megújult részig tart. Reméljük, hogy a közeljövőben ez is elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában