Frissen Zalából

2021.06.02. 15:00

Zárul a rendkívüli tanév a Erkel Ferenc Zeneiskolában

Rendkívüli tanév volt az idei az Erkel Ferenc Zeneiskolában is a koronavírus-járvány miatt. A tanév végéhez közeledve Bodnár Sándor tagintézmény-vezetőt kérdeztük a zeneiskola eredményeiről, jövőbeni terveikről.

Szalay Csaba

A Mikulást hangversennyel köszöntötték decemberben Fotó: Erkel-zeneiskola

– Nehéz évet tudhatunk magunk mögött, többször át kellett térnünk az online oktatásra. A járványügyi szabályoknak megfelelően hol könnyebb, hol nehezebb volt kis tanítványainknak zenei élményt nyújtani. Idén, a járvány második hullámában a digitális oktatás újdonságának varázsa már elmúlt, nehezebb volt gyermekeinket kiemelni csüggedtségükből. Meggyőződésem, hogy az élő zeneoktatásnak nincs hosszú távon is működő alternatívája. Őszintén remélem, hogy nem csökken a növendéklétszám az említett nehézségek miatt a jövő tanévben.

Bodnár Sándor hozzátette: igyekeztek – sajnos közönség nélkül – élő zenei programokat, szereplési lehetőséget biztosítani a növendékeknek.

– Segítségünkre volt meg­újult honlapunk, ahol az összes programunk megtekinthető. Ügyesen időzítve, a szabályokat betartva megrendeztük már másodszor a Magyar Zeneszerzők Estjét. Sikerült farsangi hangversenyt is tartani, amelyen a gyerekek mellett a tanárok is jelmezbe öltözve együtt muzsikáltak. Ügyeskedő néven elindítottuk házi versenyünket is. Ennek keretében ebben a nehéz időszakban is 130 gyermek mutathatta meg felkészültségét. Decemberben ellátogatott hozzánk a Mikulás. Fáradságát hangulatos hangversennyel köszönték meg növendékeink. Büszkék vagyunk rá, hogy 19 diákunk jelentkezett alap-, illetve záróvizsgára. Ez a kollégáim színvonalas, elkötelezett munkáját dicséri. A vizsga június 3-án lesz. Bízunk abban, hogy korlátozott számban legalább a szülők megtekinthetik vizsgázóink produkcióját.

A Mikulást hangversennyel köszöntötték decemberben Fotó: Erkel-zeneiskola

A zeneiskolában már folyik a következő tanév előkészítése.

– Továbbra is azt szeretném, hogy minél több ifjú zenészpalántát tudjunk nevelni szép iskolánkban. Ezért játékos hangszerismertetőt készítettünk a tanáraink közreműködésével. Bemutatónk megtekinthető a honlapunkon. Iskolánk nyáron sem pihen. Beneveztünk az Erzsébet-tábor programba. Negyven tanítványunkkal szeretnénk ellátogatni a zánkai táborba. Közösségépítés, további, életre szóló élménynyújtás a célunk. Július 6-tól 12-ig Országos Klarinétkurzust szervez iskolánk, bízunk benne, hogy a megvalósulásnak minél előbb megszületik a törvényi háttere. Alsó-, közép- és felsőfokon folyik majd az oktatás. Az ország neves tanárai fognak tanítani nálunk. Mint minden iskolavezető, én is abban reménykedem, hogy a következő tanév már teljes és zökkenőmentes lesz – mondta befejezésül Bodnár Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában