Frissen Zalából

2021.06.18. 10:00

Visszaélés és jogsértés miatt tüntettek a nagykanizsai igazgató ellen!

Egykori és jelenlegi dolgozók tartottak demonstrációt a múlt héten az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetének igazgatója ellen, illetve a fenntartót is tájékoztatták az általuk vélelmezett visszaélésekről.

Pásztor András

Az igazgató leváltását követelték a demonstrálók Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

A tüntetést Ebergényi Zoltán szervezte, aki 2015 óta dolgozik az intézményben rendészként. Elmondta: neki is van munkaügyi vitája az igazgatóval, de a tüntetés nem személyes bosszú – az elmúlt években tapasztalt visszaélésekre, jogsértésekre, illetve az igazgató vezetői stílusára szeretnék felhívni a figyelmet.

– Hosszasan lehetne sorolni a problémákat, így például azt, hogy a jelenlegi igazgató a javítóintézet erőforrásait többször magáncélokra használta fel, valamint olyan személyeket nevezett ki vezetői pozíciókba, akiknek nincs meg a megfelelő szakképesítésük a munka elvégzéséhez – említette Ebergényi Zoltán, aki hozzátette: mindezen visszaélések olyan vezetői stílussal párosulnak, melynek következtében sok munkavállalót megfélemlítettek vagy éppen hallgatásukért cserébe jogtalan előnyökhöz juttattak.

Az igazgató leváltását követelték a demonstrálók Fotó: Szakony

Ebből kifolyólag mára hatalmas lett a fluktuáció az intézményben. Ebergényi Zoltán hangsúlyozta, hogy a jogsértések egy részéről írásos bizonyítékokkal is rendelkezik.

A demonstrálók a javítóintézet fenntartójához, az EMMI Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatójához is eljuttatták észrevételeiket.

Megkeresésünkre a fenntartó megerősítette, hogy a főigazgatósághoz bejelentés érkezett, amelyre reagálva 2021. május 27-én soron kívüli fenntartói vizsgálatot rendeltek el, majd 2021. június 2-án rendőrségi feljelentést is tettek ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában