Frissen Zalából

2021.06.15. 14:00

Thúrys diák lett az év gépírója

A Thúrytechnikum tanulói kiválóan szerepeltek a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége által szervezett Teöreök Aladár országos gyorsíró, gépíró és szövegszerkesztő versenyen.

Benedek Bálint

Sziva Levente és felkészítője, Kalmár Izabella Tímea Fotó: ZH

A szövetség több évtizede szervezi a múlt században fiatalon elhunyt nagy tehetségű gyorsíróról, Teöreök Aladárról elnevezett szakmai versenyt, melyen idén 22 iskola közel kétszáz tanulója indult. A Thúry-technikum tanulói általában ott vannak a mezőnyben, rendszerint Kalmár Izabella Tímea tanár felkészítése mellett. A koronavírus miatt az idei gyakorlás a digitális oktatás keretében történt. Három diáknak már volt versenytapasztalata, ami nagy előnyt jelentett. Szerencsére a versenyszabályzat és a gépírásverseny szoftvere változatlan maradt.

-Tanítványunk, Sziva Levente a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés keretében sajátította el tavaly a tízujjas vakírást, és eredményei már az első időszakban kiemelkedők voltak – fogalmazott a felkészítő. – Tavaly egy próbaversenyen és az őszre halasztott szakmai viadalon is győzött a 13. évfolyamos kategóriában, 3502, illetve 3524 leütéses, hibátlan munkával. Idén már a 13. évfolyam feletti kategóriában indult, amit 3884 leütéses dolgozattal nyert meg. Külön öröm, hogy a szövetség versenybizottsága az év legjobb ifjúsági gépírójának választotta.

Sziva Levente és felkészítője, Kalmár Izabella Tímea Fotó: ZH

A „thúrysok” a többi kategóriában értékes helyezéseknek örülhettek. Horváth Péter 12. osztályos diák a szövegszerkesztő versenyen 4. lett. Ugyanitt Gerócs Eszter (11. osztály) az 5. helyen zárt, illetve hibátlansági érmet nyert. A thúrys szövegszerkesztők az összesített pontversenyben az 5. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában