Frissen Zalából

2021.06.21. 10:00

Nyert a gombás, pacalos pörkölt a nagyrécsei főzőversenyen

Falunap helyett főzőversennyel színesített falupiknikre várták szombaton a település lakóit a futballpálya mellett. A kezdeményezés elnyerte a helyiek tetszését, hiszen 24 csapat nevezett.

Benedek Bálint

20210619, Nagyrécse, . Nagyrécsén falunap helyett falupikniket tartottak főzőversennyel, melyre közel 20 csapat nevezett. Az iskolai tantestület csapata (sörösök) Antalics Dénes és felesége, Antalics Dénesné sörben sült csülköt készítettek. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap

Laskai Béla polgármester beszédében kiemelte: az elmúlt időszak nehézségei után az embereknek már nagy szükségük volt közösségi élményekre. A főzőversenyre a helyi társaságok mellé a környékbeli településekről is érkeztek csapatok, hogy megmutassák bevált receptjeiket. Ehhez az önkormányzat csapatonként két kiló sertéslapockát biztosított.

Az eseményen megjelent Cseresnyés Péter államtitkár is, aki elmondta, a nagyrécseiek falunapjára korábban távolabbról is ellátogattak.

 

- A falupiknik ugyancsak sokakat csalogatott a településre – folytatta. – Nagyrécsére hazajövök, hiszen itt nőttem fel. Jó látni, hogy az itteni közösség ugyanolyan összetartó most is, mint volt korábban, hosszú évtizedeken keresztül.

Mindenki lelkesen és vidáman fogott a főzésbe. Fakanalat ragadtak a falujuk 900. évfordulójára készülő miháldiak, akik Katona Péter alpolgármester vezetésével pincepörkölttel készültek. A nagyrécsei tantestület csapatában Antalics Dénesné szorgalmasan darabolta a húst a házi sörben sült csülökhöz. Néhány sátorral arrébb a Petend Vadásztársaság helyi erőkből álló csapata egyebek közt vadnyúlpörkölttel készült. A Vándorfakanál díjat végül a csapiak szerezték meg gombás pacalos pörköltjükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában