Frissen Zalából

2021.06.29. 07:00

Megemlékezést tartottak a volt letenyei határőrlaktanyában

Pénteken Szent László-napi megemlékezést rendeztek a Petőfi utcai volt határőrlaktanyában, ahol napjainkban a helyi rendőrőrs működik.

MIR

Aigner Béla plébános és Bíró László elnök koszorúz

Fotó: Mirkó

A megjelenteket Bíró László nyugállományú határőr alezredes, a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesületének elnöke köszöntötte, majd Peti-Turul Gergő 5. osztályos tanuló Siklósi András Szent Lászlóhoz című versét mondta el.

A folytatásban a határőrség hősi halottaira emlékeztek, és ennek jegyében koszorúzást tartottak a létesítményben álló obeliszknél, mely tiszteleg Csere János és Gruber József alhadnagyok emléke előtt, akik 1977-ben – járőrözés közben – villámcsapás következtében vesztették életüket. Koszorúzott többek közt Aigner Géza helyi plébános, Farkas Szilárd letenyei és Baumgartner László bánokszentgyörgyi polgármester, valamint a Veterán Rendőrök Országos Szövetségének elnöke, dr. Havasi Zoltán nyugalmazott rendőr dandártábornok is.

Aigner Béla plébános és Bíró László elnök koszorúz
Fotó: Mirkó

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanító dr. Havasi Zoltán beszédében kiemelte: a rendőrség és a határőrség összevonásakor kis ideig bizonytalanság volt érezhető, hogy a sok határőr vajon miként tud integrálódni a rendőrök közé. De alaptalannak bizonyult a félelem: szakmailag kiváló, fegyelmezett kollégák váltak a korábbi hivatásos határőrökből. Az elnök ezek után dicsérő okiratot és emlékzászlót adott át Bíró Lászlónak a kanizsai egyesület munkájának elismeréseként.

A folytatásban a zalai szervezet tagjai közül köszöntöttek többeket, köztük az egyesület korelnökét, Kónya István nyugállományú határőr alezredest, 90. születésnapja alkalmából.

A Szent László-napi megemlékezés ezek után kulturális műsorral és kötetlen beszélgetéssel folytatódott a volt határőrlaktanyában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában