Frissen Zalából

2021.06.12. 07:00

Már körvonalazódnak a Kanizsa Aréna programjai

A Kanizsa Aréna üzemeltetéséről, programokkal való megtöltéséről is beszélt a minap megtartott sajtótájékoztatón Balogh László polgármester.

Pásztor András

A sport- és rendezvénycsarnokot várhatóan az év második felében adják át

Fotó: Szakony Attila

Mint elhangzott: jó ütemben halad a Kanizsa Aréna kivitelezése, a létesítmény belső készültségi foka már megközelíti a 90 százalékot. Az impozáns látványt nyújtó multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot várhatóan az év második felében adják át, s ezzel régi, évtizedes vágyuk válik valóra a kanizsaiaknak. – Emlékezetes, hogy a közgyűlési többséget alkotó, baloldali Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója több alkalommal megkérdőjelezte a Modern Városok Program keretein belül épülő aréna létjogosultságát, a komplexum kihasználatlanságát vetítve előre – emlékeztetett Balogh László polgármester.

A sport- és rendezvénycsarnokot várhatóan az év második felében adják át
Fotó: Szakony Attila

Balogh László megjegyezte: az ÉVE-frakció a Fidesz által kidolgozott üzemeltetési elképzeléseket is lesöpörte az asztalról, mondván, majd ők kidolgozzák a struktúrát, ám ez idáig semmit sem tettek az ügyben.

– A helyzet megoldása, az új létesítmény minőségi programokkal, vonzó koncertekkel való mielőbbi megtöltése érdekében vezetésemmel folyamatosan zajlottak az egyeztetések a szakemberekkel. A hosszú tárgyalási folyamat eredményeként sikerült felállítani egy olyan működési struktúrát, mely garantálja a biztonságos, hosszú távú üzemeltetést, és biztosítja azt a célt, hogy mielőbb a kanizsaiak kikapcsolódását szolgálhassa a létesítmény, szögezte le Balogh László.

Balogh László polgármester: A programterv folyamatosan bővül
Fotó: Szakony Attila

Elmondta: a programterv folyamatosan bővül, a városi rendezvények mellett élő zenekaros nagykoncertek is szerepelnek az elképzelések között. A kívánságlistán Majka-, Bagossy Brothers Company- és Halott Pénz-, valamint Charlie-koncert is szerepel, az előadókkal már elkezdődtek az előzetes egyeztetések.

– Az már biztos, hogy a Kanizsa Aréna a futsal fellegvára is lesz, a helyi klub 1-2 napos nemzetközi teremtornákat, valamint válogatott meccseket szeretne szervezni – folytatta a polgármester, s hozzátette: a futsal mellett más sportegyesületek is számolnak a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok adta lehetőségekkel, így a létesítmény más sportágak bázisa is lesz.

Balogh László befejezésül azt mondta: reméli, hogy az aréna üzemeltetése kapcsán ezúttal nem a kicsinyes bosszúvágy vezérli majd az ÉVE-frakciót, s partnerek lesznek az üzemeltetési terv jóváhagyásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában