Frissen Zalából

2021.06.15. 07:00

Kevesebb kórház is elég? Akár a kanizsai intézmény léte is kérdésessé válhat

Gyurcsány Fe­renc egészségügyi főembere szerint 60-70-nel kevesebb kórház is elég lenne Magyarországon, ez nagyjából minden második intézmény bezárását jelentheti.

Pásztor András

Szabó Szilárd a kórház előtti sajtótájékoztatón Fotó: Gergely Szilárd

Szabó Szilárd, a Fidesz kanizsai frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón reagált arra, ami László Imre, a DK egészségpolitikusa által az ATV-ben adott interjúban elhangzott. Felidézte: László Imre úgy fogalmazott: Magyarországon száz kórház is elegendő lenne az ellátás biztosításához.

Szabó Szilárd a kórház előtti sajtótájékoztatón
Fotó: Gergely Szilárd

– Ez az az időszak, ahova nem térhetünk vissza – szögezte le Szabó Szilárd, majd emlékeztetett: Gyurcsány idejében vezették be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, amit akkoriban csak népszavazással lehetett megakadályozni. – 2010 előtt a kórházbezárások is napirenden voltak: ellátó­helyeket zártak be, építettek le, az aktív ágyak számát a baloldal 16 ezerrel csökkentette. Az Országos Mentőszolgálatnál 2008-tól 2010-ig egyetlen új mentőautót sem vettek.

Szabó Szilárd rámutatott: ha a DK a kórházak közel felét bezárná, akkor a felújított kanizsai intézmény sorsa is kérdésessé válhat.

– Itt az ideje, hogy Horváth Jácint és a kanizsai baloldal nemet mondjon a kórházbezárásokra. Erre jó alkalom lehet Gyurcsány feleségének június 21-i kanizsai látogatása – mondta Szabó Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában