Frissen Zalából

2021.06.09. 07:00

Augusztus közepén rendezik meg a Spartant Kanizsán

Az áprilisról elhalasztott Spartan Nagykanizsa eseményt augusztus 14-én és 15-én tartják meg a Csónakázó-tó partján.

Benedek Bálint

A felnőtt versenyzőknek augusztus 14-én a legrövidebb, úgynevezett sprint, míg másnap a közepes, super táv ad lehetőséget a megmérettetésre. Mindkét napon megtartják a gyermekfutamokat, az arra nevezőknek ugyancsak változatos akadálypályát kell teljesíteniük.

Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke, a verseny helyi szervezője elmondta: az áprilisi eseményre közel négyezer Spartan-harcos regisztrált, így az előző, 2018-as és 2019-es évhez hasonlóan várhatóan az idén nyáron is több ezer ember látogat majd Nagykanizsára.

– A többnapos nemzetközi sportesemény turisztikailag és a vendéglátás szempontjából is nagy jelentőségű a városunknak – tette hozzá.

A szervezők folyamatosan figyelemmel kísérik a járványhelyzetet, és remélik, hogy az előírások betartásával, valamint a hatóságok együtt­működésével ismét nép­szerű és sikeres rendezvényt bonyolíthatnak le a Csónakázó-­tó partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában