Frissen Zalából

2021.06.21. 14:00

A Kanizsa Big Band táborban készült a nyári feladatokra

A Honvéd Kaszinóban tartotta nyári, csapatépítő táborozását a Kanizsa Big Band. Az együttes az elmúlt időszak nehézségeit feledve tegnap nyilvános főpróbát tartott az intézmény előtt.

Benedek Bálint

20210618, Nagykanizsa, A nagykanizsai Honvéd Kaszinóban rendezte meg nyári, felkészítő táborát a Kanizsa Big Band, Vámos Béla zenekarvezető irányításával.Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Vámos Béla, az idén 16. születésnapját ünneplő zenekar vezetője elmondta: elevenen él benne, amikor tavaly márciusban, egy héttel a tervezett, nagyszabású koncertjük előtt a koronavírus-járvány terjedése miatt bezárt az ország. Legközelebb csak júniusban találkozhattak, s akkor ugyancsak megtartották a hagyományos táborukat, melynek anyagából aztán az Erzsébet téren zenéltek. Ezt követően, októberben Borbély Mihály Kossuth-díjas klarinétossal és szaxofonossal léptek fel a Honvéd Kaszinó tükörtermében. Majd az újabb járványhullám miatti lezárás leállást jelentett a csapat számára is, február végén óvatosan összejöttek próbálni, ám három alkalom után ismét várniuk kellett.

 

- Egészen májusig, akkor találkozhattunk újra, most viszont bizakodóbban tekintünk a jövő elé – folytatta a zenekarvezető. – Szerencsére érkeztek felkérések, július 29-én az Erzsébet téri zenepavilonban játszunk. Másnap pedig Vonyarcvashegyre látogatunk el, ahol a Vintage Dolls zenekarral lépünk fel néhány közös dal erejéig. Ezt követően nyári szünetet tartunk, de várhatóan október elején a korábban már kétszer is elhalasztott zalakarosi jazznapok programjában, Berki Tamás zeneszerző, énekes, gitáros, dobos oldalán léphetünk a közönség elé.

Vámos Béla szerint a másfél éves kihagyás, a rendszertelenség nyomot hagyott a csapaton. A tagok jó része biztosan elővette a hangszerét, viszont a közös zenélés élményét nem lehet online, interneten keresztül átélni. Ennél a műfajnál nagyon fontos, hogy különféle szekciók: a szaxofon, a harsona, a trombita, a ritmus együtt gondolkozzanak. Ahhoz, hogy újra rátaláljanak a helyes útra, sok gyakorlásra van szükség, de ebben mindenki maximálisan partner, beleteszik szívüket-lelküket. A zenekar harsonasora bővült, Szekszárdról érkezett Hőninger Zsolt, aki zenésznek tanul Pécsen.

A tegnapi koncerten a hallgatóság vegyes repertoárt hallhatott a Kanizsa Big Band előadásában. A latin és a swingdallamok mellett előkerültek popslágerek átiratai, valamint egy izgalmas tangót is feldolgoztak.

Kapcsolódó cikk:

https://www.zaol.hu/kultura/helyi-kultura/nyilvanos-foprobat-tartott-a-kanizsa-big-band-video-5332331/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában