Frissen Zalából

2021.06.01. 19:09

A gyerekek beoltását is tervezik Szlovéniában

Szlovénia már tervezi a 12 évnél idősebb korú gyermekek koronavírus elleni védőoltásának bevezetését, miután az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a Pfizer-BioN­Tech-vakcina alkalmazását az említett korosztályban.

Gyuricza Ferenc

Várpalota, 2021. május 20. Oltáshoz készítik elõ a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját Szalai Marianna várpalotai háziorvos Loncsosi úti orvosi rendelõjében 2021. május 20-án. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Minderről a közegészségügyi intézet oltással megbízott munkacsoportjának vezetője, Bojana Beovic számolt be sajtótájékoztató keretében. Kitért arra is, hogy a mintegy kétmillió lakosú országban eddig 661 ezer személy kapta meg a védőoltások első adagját, s 402 ezren vannak, akik már a második dózist is felvették. Szlovéniában mindezt azonban közel sem tartják elégségesnek, hiszen a munkacsoport véleménye szerint minimum 70 százalékos átoltottság szükséges ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba.

Az adatok szerint Szlovéniában 227 személyt ápolnak kórházban covidos megbetegedés miatt, közülük 67 főt intenzív osztályon. Gépi lélegeztetésre 29-en szorulnak. Múlt szombaton két, vasárnap és hétfőn pedig egy-egy személy hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában