Frissen Zalából

2021.06.04. 07:00

A felújításokkal a turistákat is szolgálják Zalaszombatfán

Hamarosan útfelújítás kezdődik a hetési településen, közben pedig a turistaházban végeztek kisebb munkákat.

Korosa Titanilla

Szabó Zoltán polgármester a turistaház előtt

Fotó: Korosa Titanilla

Júliusban megújul a Petőfi utca burkolata, rendbe teszik az útpadkát is. Erre 10,5 millió forintot nyert el a település önkormányzata a Magyar falu program egyik kiírásán. Az elmúlt hetekben már virágokkal is szépítették a köztereket, illetve a kápolna környezetében álló elöregedett tuják kivágását tervezik, helyükre pedig újakat telepítenek.

Szabó Zoltán polgármester a turistaház előtt
Fotó: Korosa Titanilla

Szabó Zoltán polgármester elmondta, hogy nemrég kinyithatott a helyi turistaház is, ahol 20 főt tudnak fogadni. Az önkormányzat által működtetett szállóhelyen legutóbb festési munkákat végeztek, új ablakpárkányok kerültek ki, illetve a berendezés is bővül új éjjeliszekrényekkel és konyhaszekrénnyel.

– Kialakítottunk egy teakonyhát a vendégeknek eszközökkel felszerelve, de a szemközti épületrészben is van egy konyha, amit használhatnak – mondta a polgármester. – A turistaházban három vizes­blokk található, kettőt már teljesen felújítottunk, tervezzük a harmadik korszerűsítését is. A helyi kis tóhoz közel, természeti környezetben álló turistaház udvarán fedett pajtaszínház, szalonnasütő is található, illetve a szemközti épületben kapott helyet a Hetési Szőttes Múzeum. Az utóbbi években átutazó turisták keresték fel a helyet még a járvány előtt, illetve a lenti cserkészcsapat is táborozott már Zalaszombatfán – sorolta.

– Pályáztunk közösségi színtér felújítására a Magyar falu programban. Ebből vizesblokkot szeretnénk kialakítani a szőttesmúzeum mellett, és az épület fűtéskorszerűsítését is megoldanánk – magyarázta Szabó Zoltán, majd hozzátette, szeretnék megtartani júliusban a búcsút, a program még tervezés alatt van, illetve kisebb összejövetelt is terveznek a falubelieknek, hiszen mindenkinek hiányoznak már a járvány miatt elmaradt közösségi programok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában