Frissen Zalából

2021.06.12. 07:00

A Balaton is így lehet négy évszakos: átadták az alsópáhoki Bobo Fun Parkot

Átadták a Kolping Hotel legújabb attrakcióját, a Bobo Fun Parkot, amely 30 élménydús játékelemmel várja a családokat. A több mint 2 milliárdos beruházást a kormány 950 millió forinttal támogatta.

Péter B. Árpád

Könnyid László, Manninger Jenő, Novák Katalin, Baldauf Csaba, Bobó, a névadó kabalafigura, Szabó János, a Magyar Kolping Üdülési Alapítvány ügyvezetője és Czigány Sándor polgármester az avatáson

Fotó: PBÁ

Az élménypark a nyugat- balatoni régió egyik legnagyobb idei turisztikai fejlesztése. A létesítmény átadásakor Novák Katalin családokért felelős miniszter azt mondta, a védőoltásoknak köszönhetően visszaszereztük a biztonságunk jelentős részét, végre elmehetünk pihenni, nyaralni is. A magyar gazdaság és benne a turizmus pedig a kormány támogatásával a kanyarban előzött: sok vállalkozás a válság hónapjaiban is fejlesztett.

Erre példa a Kolping beruházása is: a Bobo Fun Park 13 hónap alatt készült el, és bár az építkezést sok nehézség övezte, a terveknek megfelelően június első felében megnyitotta kapuit.

Könnyid László, Manninger Jenő, Novák Katalin, Baldauf Csaba, Bobó, a névadó kabalafigura, Szabó János, a Magyar Kolping Üdülési Alapítvány ügyvezetője és Czigány Sándor polgármester az avatáson
Fotó: PBÁ

Novák Katalin családokért felelős miniszter kiemelte, a kormány igyekszik segíteni és támogatni, hogy az élet újraindulása a lehető legnagyobb biztonságban és szabadságban történhessen meg. Úgy fogalmazott, próbálják a feltételeket kedvezővé tenni a gazdaság szereplői számára is, hogy befektetéseik megtérülhessenek.

Novák Katalin emlékeztetett, mindazok, akik a járvány elleni védekezésben kiemelten részt vettek, kéthetes szabadságot kapnak pluszban, amely alatt vélhetően sokan családjukkal együtt magyarországi turisztikai szolgáltatókat keresnek fel.

Baldauf Csaba, a Kolping Hotel és a Bobo Fun Park ügyvezetője lapunk kérdésére elmondta, kívánatos cél, hogy a Balaton nyugati medencéje kevésbé függjön a szezonalitástól, ehhez pedig egész évben látogatható attrakciókra van szükség. A beruházást az is indokolta, hogy nőnek a szállodába járó törzsvendég gyerekek, így nekik és szüleiknek akartak új élményekkel kedveskedni, s a Bobo Fun Parkkal nemcsak a turistákat, hanem a térségben élőket is szeretnék megszólítani: az élménypark egyfajta adrenalindús találkozóhely lehet.

Zalában 112 ezer vendég foglalt szállást a nyárra, s a szám növekszik

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kijelentette, a Balatont hasonló fejlesztésekkel lehet négy évszakossá tenni. Elmondta, élénkül a belföldi és a beutazó turizmus is, a három nyári hónapra máris 40 ezer látogató foglalt le 200 ezer vendégéjszakát Keszthely-Hévíz-Alsópáhok térségében. Zala egészében pedig 112 ezer vendég mintegy félmillió éjszakát tervez elölteni, és a számok folyamatosan emelkednek, hiszen most jellemzően egy héttel előre foglalnak a turisták.

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő kifejtette, térségi szinten, stratégiába foglalva szeretnének négy évszakos fejlesztéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában