Frissen Zalából

2021.05.20. 16:00

Volt sportolói és családi indok is – Megkapta az első oltást Csatáné Balogh Beatrix

A vakcina első adagját már megkapta Csatáné Balogh Beatrix, de nagy dilemma volt, míg eldöntötte, hogy él az oltakozás lehetőségével.

Jóna István

Csatáné Balogh Beatrix: Példát kell mutatnunk Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

Az olimpiai ezüstérmes kézilabdázó évek óta Zalaegerszegen él férjével és két gyermekükkel, az Egerszegi Kézilabda Klub elnökeként és a női NB II-es csapat edzőjeként dolgozik. A kézilabdasportot is hátráltatta a koronavírus-járvány, és megnehezítette a napi munkát.

– A sportágban is sok nehézséget okoztak az előírások, hiszen test-test elleni játékról beszélünk – fogalmazott. – Fokozott figyelem és fegyelem kellett, hogy elkerüljük a tömeges fertőzést. Folyamatosan fertőtlenítettünk és odafigyeltünk egymásra. Emellett pedig jött ugye az oltás kérdése, ami elég komoly fejtörést okozott számomra is.

Csatáné Balogh Beatrix: Példát
kell mutatnunk Fotó: Katona

Csatáné Balogh Beatrix egészségesnek érezte magát, hitt abban, hogy a szervezete ellen tud állni ennek a vírusnak is. De amikor látta, hogy közeli ismerőseinél, sportolóknál is milyen komoly szövődményeket okozott a vírus, az oltakozás felé fordult.

– Folyamatosan gyerekek között vagyok, edzőként, felelős felnőttként azt gondolom, hogy valamilyen szinten példát is kell mutatnom – vélekedett. – A másik ok, amiért kértem az oltást, családi indíttatású, ugyanis a férjem édesanyja és nővére Erdélyben élnek, és karácsonykor sem tudtuk őket meglátogatni. Az oltás jóvoltából hosszú idő után újra találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában