Frissen Zalából

2021.05.21. 07:00

Közösségi munkát szerveztek Ortaházán – így olcsóbb a felújítás

Közösségi munkát szerveztek a faluban a kultúrház udvarán álló tárolóépület tetőszerkezetének felújítására.

Korosa Titanilla

Közösségi munkában zajlik a tetőszerkezet cseréje. Szemben Rácz József polgármester Fotó: önkormányzat

Az elmúlt időszakban többször is összegyűlt a helyi faluszépítő csapat, különféle munkálatokra. Ilyen volt a közösségi terek virágosítása vagy a húsvéti dekoráció elkészítése.

– A most felújított tetőt még régi hullámpala fedte, amit ki kellett cserélni – tájékoztatott Rácz József polgármester. – Előtte készült el az új falugondnoki autónk feljárója és a kőművesek a tároló tetejére is öntöttek betonkoszorút. A tetőszerkezethez szükséges léceket, gerendákat szakember segítségével a közösségi munka során méretre vágtuk, és fel is raktuk a tetőt héjazattal együtt. Az épületen lesz még munkája a kőműveseknek, de ezzel az összefogással olcsóbb lesz a helyreállítás.

Közösségi munkában zajlik a tetőszerkezet cseréje. Szemben Rácz
József polgármester Fotó: önkormányzat

A munkában résztvevőket zárásként vendégül is látták.

Rácz József elmondta még: május elején elindult a településen a falugondnoki szolgálat.

– A következő időszakban a falu virágosítását végezzük el, de ezt az esős időjárás hátráltatja – folytatta a polgármester. – Emellett nagyon várjuk a benyújtott pályázataink eredményeit. A Leader-programba benyújtott pályázatunkból például szeretnénk a közösségi házban a nyílászárókat kicserélni és a külső homlokzatot is szigeteltetni.

A polgármester végül arról is szólt, hogy a temetőkaput egy a faluból elszármazott lakó segítségével sikerült megcsináltatni. A tervek szerint átadót is tartanak, hogy megköszönjék a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában