Frissen Zalából

2021.05.29. 07:00

Kaszálás vagy lazsálás Nagykanizsán?

A fű növekedését nem befolyásolja, hogy jobboldali vagy baloldali az adott település vezetője – utalt Balogh ­László polgármester azokra az elégedetlenkedő hangokra, melyek az ő nyakába akarták varrni, hogy idén késve indult a kaszálás.

Pásztor András

Balogh László polgármester

Fotó: Gergely Szilárd

Balogh László nyomatékosította: minden ellenkező híresztelés ellenére nem a polgármester felel azért, hogy a város közterületei rendezettek legyenek, ezzel a feladattal a városüzemeltető cég van megbízva.

– A város első számú vezetőjeként az én felelősségem addig terjed, hogy a feladatok ellátásához megfelelő önkormányzati támogatást biztosítsak a költségvetésen keresztül a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt.-nek. Ez a pénz pedig rendelkezésre áll, az idei évben közel 240 millió forintot kapott parkfenntartási feladatokra a városüzemeltető társaság, ami 40 millió forinttal több, mint 2019-ben, amikor még Fitos István volt a cég ügyvezetője, akit az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója – többekkel egyetemben – indoklás nélkül váltott le. Akkor kevesebb forrásból is sikerült megoldani a rendszeres kaszálást, emlékeim szerint nem volt ilyen probléma.

Balogh László hangsúlyozta: nyomatékosan megkérte Szabó Istvánt, a városüzemeltető cég vezetőjét, hogy kezdjék el a közterületeken a fűnyírást. A polgármester ugyanakkor jelezte: számára elfogadhatatlan az az érvelés, hogy a sok eső miatt csúszott a kaszálás, más település is kapott az égi áldásból, ahol mégsem ér térdig a fű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában