Frissen Zalából

2021.05.07. 07:00

Illegális hulladéklerakót számol fel Nagykanizsa

Közel 1300 köbméter építési törmeléket és 100 köbméter egyéb hulladékot távolít el a Viridis-Pannonia Kft. a Kanizsa Aréna mögötti területről, melynek megtisztításához pályázati támogatást nyert a város.

Pásztor András

Balogh László és Áfra Barnabás a helyszínen Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Balogh László polgármester tegnap a helyszínen elmondta: a „Tisztítsuk meg az országot” elnevezésű projekt keretében önkormányzati területeken elhagyott hulladék elszállítására, illetőleg az érintett terület bekamerázására lehetett pályázni. A kanizsai önkormányzat célja az egykori laktanyai épületek maradványaival szennyezett terület rekultivációja, amihez 25,8 millió forint támogatást kapott.

Balogh László és Áfra Barnabás a helyszínen Fotó: Szakony Attila

- Akik egykor elbontották a volt laktanyai épületeket, itt hagyták a törmeléket, majd földdel letakarták azt – mutatott rá az évtizedes problémára a polgármester, aki hozzátette: az idők során kisebb illegális hulladéklerakó alakult ki a keleti városrész ezen pontján.

Áfra Barnabás, az önkormányzati tulajdonban lévő hulladékkezelő társaság ügyvezetője elmondta: a helyszín megközelítése sem volt egyszerű, a területet először a fáktól és bokroktól kellett megtisztítani. Az ügyvezető jelezte: becsléseik szerint közel 1400 köbméter hulladékot szállítanak majd el, a munkálatokkal várhatóan május közepén végeznek. Aztán – szintén a pályázati forrásból – bekamerázzák a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában