Frissen Zalából

2021.05.21. 12:20

Elkészült a Keresztury tér felújítása Zalaegerszegen

Nemcsak a városiak, de a megye lakosai is közismert, kedvelt térként tekintenek már 1974 óta a 2004 óta Keresztury Dezső nevét viselő térre, hiszen a Centrum Áruház, a Pesti ABC és a Domus által határolt terület sokak találkozási pontja volt. A tér időközben átalakításokon esett át, a burkolat leromlott állapotán pedig az elmúlt időszakban javítottak. A Miniszterelnökség tavaly 75 millió forintnyi, vissza nem térítendő költségvetési többlettámogatást nyújtott ehhez a zalaegerszegi önkormányzatnak.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor, Fuisz Ádám és Bali Zoltán adta át a felújított teret

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A 770 négyzetméteres térfelszínen és a három oda vezető lépcsősoron teljes rétegrendi szerkezetjavítást, lejtéskorrekciót végzett az INTER-TEFU Kft., majd csúszásmentes lángolt gránit és Semmelrock térkővel burkolta le. Ezt megelőzően 20 millió forintot fordítottak a tér alatt az áruházakhoz futó, gyakran beázó alagúton. A két áruház közötti passzázslépcsőn elbontották a hajdani emeleti szórakozó helyre vezető acéllépcsőt. (Ennek anyagi terheit az áruházak tulajdonosai vállalták, ahogy az épületek lábazatainak renoválását is.)

Vigh László, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor, Fuisz Ádám és Bali Zoltán adta át a felújított teret
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A beruházást, amely Zalaegerszeg ikonikus helyszínét újította meg, pénteken adta át rendeltetésének a kivitelező nevében Fuisz Ádám ügyvezetője. Tőle Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Bali Zoltán alpolgármester és Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője vette át a kész munkát. Az építést végző vállalkozás vezetője maga is jelezte, gyerekkora egyik fontos helyszíne volt a Centrum tér. A város vezetői a sajtóbejáráson elmondták, a Kovács Károly Városépítő Program keretében állami támogatások bevonásával összesen 100 helyszín, köztér újul meg a megyeszékhelyen, ez ideköltözőket, munkavállalókat, vállalkozásokat, elszármazotti visszatelepülést vonzhat a városba. Vigh László hangsúlyozta, tiszta, rendezett városkép lehet vonzó a letelepülőknek, a rendelkezésre álló hazai és EU-s forrásokat ennek érdekében szeretnék megpályázni, megszerezni, vállalva azt is, hogy sok település irigyen figyelheti Zalaegerszeg gazdasági, infrastrukturális, városesztétikai és kulturális fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában