Frissen Zalából

2021.05.18. 14:00

Akciót szerveztek a környezetért Zalaegerszegen

Önkéntesek serénykedtek a landorhegyi Kiserdőben szombaton délelőtt, az elszáradt fák rönkjeit hordták ki a Kispest utca mellé, előkészítették az elszállításra.

Arany Gábor

A kivágott beteg fák rönkjeit pakolja össze Torma György (balról), Kaczor Jácint és Jóna Péter

Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt hétvégén immár a harmadik alkalommal gyűltek össze az önkéntesek, hogy rendbe tegyék a környező utcákat, a lakótelep ligetes részét, amint ezt Makovecz Tamás önkormányzati képviselő elárulta. Még az elmúlt esztendőben a Madách utcai tízemeletes társasházak térségében a domboldalon tisztították ki területet, távolították el a cserjéket. Ezt követően a Kispest utcai részen vágták aki a beteg és balesetveszélyt jelentő fákat. Most szombaton az összedarabolt rönköket hordták ki az erdőből és rakták össze az elszállításhoz. Ezzel egy időben jutott az önkéntesek erejéből a takarításra is, az utcákat végigjárták a Kristóf-szoborig, és összeszedték a szemetet.

A kivágott beteg fák rönkjeit pakolja össze Torma György (balról), Kaczor Jácint és Jóna Péter
Fotó: Pezzetta Umberto

A településrészi önkormányzat által szervezett önkéntes környezetrendezési akcióban a Zalaegerszegi Városi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület tagjai, a Gondviselés Háza dolgozói, valamint a környéken élők, közel kéttucatnyian vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában