Frissen Zalából

2021.05.22. 15:28

100. születésnapja alkalmából köszöntötték a tornyiszentmiklósi Bözsi nénit

Szombaton családja körében köszöntötte Bene Nándor, a település polgármestere 100. születésnapja alkalmából Tóth Ferencné Bözsi nénit.

Korosa Titanilla

Elöl Tóth Ferencné, hátul j-b lányai Kovács Sándorné és Hirling Mihályné mellettük Bene Nándor

Az ünnepelt meghatottan fogadta a látogatókat, a polgármester a kedves szavak és ajándék mellett átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő oklevelét is. Tóth Ferencné 1921. május 21-én született a Veszprém megyei Városlődön. Lentiből származó férjével Tornyiszentmiklóson telepedtek le. Itt élt Bözsi néni két évvel ezelőttig, mikor a zalabaksai idősotthon lakója lett, ahol szintén megköszöntötték 100. születésnapján. A Kolping-idősotthonban jól érzi magát és könnyen beilleszkedett a közösségbe.

Elöl Tóth Ferencné, hátul j-b lányai Kovács Sándorné és Hirling Mihályné mellettük Bene Nándor

Aktív évei alatt háztartásbeliként gondoskodott családjáról, férje pedig kőművesként dolgozott. Két lánya született, majd négy unokája, 7 dédunokája és már 1 ükunokával is bővült a család. Bözsi néni jó egészségnek örvend korához képest, aktív, elfoglalja, ellátja magát. A 100. születésnapjának megünneplésére tért vissza családjával tornyiszentmiklósi otthonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában