Frissen Zalából

2021.04.12. 14:00

Újra kinyit az egerszegi könyvtár, de továbbra sem lehet belépni az intézménybe

Több mint egy hónap után újra igénybe lehet venni a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és tagkönyvtárai szolgáltatásait.

Jóna István

Németh Anikó könyvtáros és Kiss Gábor rendezi a becsomagolt könyveket. A háttérben Horváth István könyvtáros

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Folyamatos munkaszervezéssel és átszervezéssel járt az elmúlt időszak a több tagkönyvtárból álló megyei könyvtárban. Újra kellett szervezni az otthoni munkavégzést, ki kellett osztani a feladatokat, ami rengeteg levelezéssel járt. Mindezt tetézte még munkatársuk, Tóth Imre elvesztése, ami nagyon megrázta a közösséget.

Németh Anikó könyvtáros és Kiss Gábor rendezi a becsomagolt könyveket. A háttérben Horváth István könyvtáros Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– A rossz dolgok mellett jók is történtek: újabb online szolgáltatásokat és különböző vetélkedőket, játékokat készítettünk és tettünk közzé a közösségi térben, amik nagyon sikeresek voltak. Az Internet Fiesta programsorozat keretében volt szabadulószoba, illetve elindítottuk a papírszínházi maraton következő fázisát. Ezek olyan jól sikerültek, hogy dicsérő oklevelet kaptunk a szervező Informatikai és Könyvtári Szövetségtől – tájékoztatott Kiss Gábor igazgató.

Április 14-én újra kinyit a könyvtár. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb információ az, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem lehet belépni továbbra sem az intézmény területére, csak munkavégzés céljából, így marad a Könyvtár a küszöbön, vagyis csak a falon kívül tudják a szolgáltatásokat biztosítani. A hét közepétől ismét lehetőség nyílik könyvek, lemezek, folyóiratok kölcsönzésre, illetve az irodai szolgáltatások igénybevételére. A könyvtárakban mindennap 9 órától 17 óráig, illetve egy-egy nap felváltva 18 óráig, és szombaton délelőtt is fogadják majd az olvasókat.

Kiss Gábor szerint valószínűleg csak az év közepétől működhetnek majd teljes kihasználtsággal. A nyárra hely­ismereti olvasótáborokkal készülnek, amivel Zalaegerszeget és a megyét próbálják megismertetni a gyerekekkel, ha a járványhelyzet megengedi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában