Frissen Zalából

2021.04.21. 11:30

Tornaszobát is kap a Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola

Elkezdődött az iskolai tornaszoba beruházása, a részletekről kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.

Arany Gábor

Vigh László és Molnár Katalin tankerületi gazdasági vezető kezében a tornaszoba látványterve. Mellettük balról Simon Zsolt, Kajári Attila és Kustán Gyula az iskola előtt Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Ezen Vigh László országgyűlési képviselő felidézte: már tíz éve megfogalmazták az igényt, hogy kapjon tornaszobát a csonkahegyháti Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola. Nos a kitartó lobbizás eredményeként minap megszületett és a Magyar Közlönyben megjelent a kormánydöntés, e szerint a központi költségvetési támogatásból közel 300 millió forintos beruházással megépül a mindennapi testnevelést is szolgáló létesítmény.

Az építkezés előkészítése már lezajlott, elkészült a hatástanulmány, megtörtént a terület kijelölése, valamint talajszerkezeti vizsgálata is. Erről Kajári Attila, az intézményt fenntartó egerszegi tankerületi központ igazgatója beszélt. A közbeszerzési eljárás elkezdődött, ennek lefolytatását követően kezdődhet meg a beruházás – tette hozzá.

Vigh László és Molnár Katalin tankerületi gazdasági vezető kezében a tornaszoba látványterve. Mellettük balról Simon Zsolt, Kajári Attila és Kustán Gyula az iskola előtt Fotó: Katona Tibor

Az építkezéshez az önkormányzat területet ad át az iskolának – erről Kustán Gyula polgármester szólt. A település az intézmény szomszédságában elterülő 8000 négyzetméteres, kis erdőrészéből adja át az építéshez szükséges nagyságú telket.

A típusterv alapján épülő, 12x24 méter belső terű, egy időben egy osztályt fogadó tornaterem öltözővel, vizes­blokkal is kiegészül. Az elképzelések szerint helyet adhatna majd önkormányzati rendezvényeknek, valamint sportprogramoknak is.

Az iskola nyolc osztályában jelenleg 109 diákot fogad, hat településről. Erről Simon Zsolt, az intézmény vezetője adott tájékoztatást. Szavaiból kiderült, hogy a következő tanévre 22 első osztályost írattak be, így 122 tanulót oktathatnak majd. Arról is szólt, hogy az alsó tagozatosok számára újraindított iskolabeli oktatásra az 51 diákból kettő kivételével a többség megjelent.

Az iskola felújítása egyébként nemrég fejeződött be. Ennek eredményeként energetikai korszerűsítés, tetőcsere zajlott le, illetve be is építették a tetőteret, így három informatikai szaktanterem létesülhetett, és eszközfejlesztés valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában