Frissen Zalából

2021.04.28. 10:00

Összeszedték a szemetet, kamerákat tesznek ki Vonyarcvashegyen

A falu számos területét megtisztították a hulladéktól a lakók szombaton – s az akciónak lesz folytatása.

Keszey Ágnes

A sínek melletti területről is összegyűjtötték a hulladékot

Fotó: vonyarcvashegyi önkormányzat

„Tegyünk együtt a Földünkért, Vonyarcvashegyért!” – e mottóval hirdetett szemétgyűjtő akciót az önkormányzat. Szombaton reggel a szabadtéri színpadnál gyűltek össze az önkéntesek, akik itt kapták meg a hulladékgyűjtéshez szükséges kesztyűket és zsákokat.

– Néhány óra alatt rengeteg szemetet gyűjtöttek össze a kertmozi, a kikötőhöz vezető út, a Fürdő utca, az Arany János utca környékén, a kerékpárút és a vasúti sínek mellett. Külön köszönet Kálmán Boginak és csapatának, akik néhány hete már megtisztították a kápolna környékét és virágosítottak a domboldalon – közölte Pali Róbert polgármester, az akció kezdeményezője, hozzátéve: zéró toleranciát hirdetnek a szemetelőkkel szemben. Ezért a Szent Mihály-kápolnánál és a temetőnél térfigyelő kamerákat helyeznek ki, a szemetelőket pedig pénzbírsággal sújtja az önkormányzat.

A sínek melletti területről is összegyűjtötték a hulladékot
Fotó: vonyarcvashegyi önkormányzat

A Balaton-part környéki szemétszedési akciót egy másik követi: május 8-án, szombaton a Szent Mihály-kápolna környékét szeretnék megtisztítani. Ekkor a kerékpárút menti szakaszt járják végig egészen a strandig. Ebben az akcióban is az önkormányzat biztosítja az eszközöket, melyeket reggel 9 órakor lehet átvenni a kápolnánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában