Frissen Zalából

2021.04.13. 10:44

Nagyobb odafigyeléssel, óvatossággal vezessünk a csúszós utakon!

Az úton lévőket fokozott óvatosságra inti a rendőrség.

police.hu

Mint beszámoltunk róla, keddre egy markáns hidegfront érkezett meg viharos széllel, kiadós csapadékkal. A viharos szél miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Zala megyére.

A szokásosnál körültekintőbb közlekedésre int a rendőrség

Rossz látási viszonyok között és csúszós úton a gépjárművezetőknek számolnia kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodás komoly koncentrációt igényel, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel. Amennyiben az autó fara elkezd oldalra enyhén kitörni, finom ellenirányú kormánymozdulattal korrigáljuk!

Esős időben célszerű kerülni az előzést, és elővigyázatosan, lassítva kell elvégezni a kikerülést, nem a szárazutas rutinsebességgel! Csúszós útszakaszokhoz közelítve vegyünk vissza a tempóból! Ha baj van, és az autó megcsúszik, semmiképp sem a satufék a megoldás. Érdemesebb nagyobb követési távolságot tartani, hogy legyen időnk reagálni a kialakuló helyzetre, akár arra, hogy fékezve blokkol a kerék. Használjuk a motorféket, üresben lehetőleg ne guruljunk, motorfékkel lassítva kisebb az esély a kerék blokkolására!

Az erős szél nagyban befolyásolhatja a jármű úton tartását. Ennek figyelembe vételével válasszák meg az utazási sebességet!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzéséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával. Vigyázzanak magukra és egymásra! – írja a police.hu.

Kiemelt képünk illusztráció.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/viharos-szel-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest-zala-megyere-2-5111017/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában