Frissen Zalából

2021.04.13. 10:50

Minden elképzelést felülmúlt a Major-lányok megsegítésére hirdetett gyűjtőakció

Hihetetlen siker koronázta a Major-lányok megsegítésére meghirdetett gyűjtőakciót.

Horváth-Balogh Attila

Niki, Barbi és Lili - egy ideig anyagi biztonságot nyújt számukra az összegyűlt pénzt

Fotó: Szakony/archív

Mint arról beszámoltunk: a 21 éves Niki – Major Nikolett –, a 14 esztendős Lili és a 10 éves, súlyosan sérült Barbi édesanyja, Czenki Krisztina nemrég váratlanul elhunyt. Mivel anyjuk egyedül nevelte a gyerekeket, két húga felett a nagykorú Niki vállalta a gyámságot. Krisztina halálával a három testvér rendkívül nehéz helyzetbe került, s megsegítésükre több fórumon is gyűjtés indult. A legnagyobb akciót azonban a Jótékonysági Licit Nagykanizsa Facebook-csoport folytatta le, mely óriási sikerrel zárult.

Niki, Barbi és Lili – egy ideig anyagi biztonságot nyújt számukra az összegyűlt pénzt
Fotó: Szakony/archív

- Amikor elkezdtük az akciót, 2,5 millió forint összegyűjtését tűztük ki célul, akkor még élt az anyuka, aki stroke-kal került kórházba – árulta el Stimecz Fridolin, a licitcsoport alapítója. – A halála alapjaiban változtatta meg a gyerekek helyzetét, ezért a célösszeget módosítottuk 5 millió forintra. Azonban a jó ügy érdekében annyian megmozdultak, hogy minden elképzeléseinket felülmúlóan 8,2 millió forintot sikerült összegyűjtenünk a gyerekeknek rendkívül rövid idő alatt. Hála és köszönet illet ezért mindenkit, aki segített – ennyi pénz már jó ideig biztonságot ad Nikiéknek.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legfontosabbat-veszitettek-el-a-nagykanizsai-major-lanyok-5058799/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában