Koronavírus Zalában

2021.04.14. 14:00

Megviselte a vírus – Beoltatta magát Horváth Józsefné, Pördefölde polgármestere

Oltásra buzdít mindenkit Horváth Józsefné, Pördefölde polgármestere, aki december elején maga is megfertőződött koronavírussal.

Korosa Titanilla

Horváth Józsefné nem tapasztalt mellékhatást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

- A betegség tünetei közül a fáradtságot éreztem először, majd egyre inkább nem éreztem jól magam, fájtak az ízületeim, bár ez utóbbi máskor is előfordul – magyarázta -, ezért először nem gondoltam arra, hogy megfertőződtem a koronavírussal. Már csak azért sem, mert Bázakerettyén a pszichiátriai intézetben, ahol dolgozom, hetente teszteltek minket, mindig a hét elején. Én egyik hét vége felé éreztem a tüneteket, és egyből arra gondoltam, hogy a munkahelyemen és a családban nehogy valakit megfertőzzek, ezért önköltségen csináltattam tesztet a háziorvosnál, ami pozitív lett. Borzasztóan éreztem magam lelkileg.

– Nehéz volt azzal szembesülni, hogy esetleg valaki miattam már beteg lett. Ez­után erősödtek a tünetek, nem éreztem ízeket, szagokat, és nagyon fájt a hátam. Tíz nap karantén következett, majd két hét után csináltattam újabb tesztet, ami negatív lett, és még egy hétig otthon maradtam. Ebben az időszakban regisztráltam a védőoltásra, március 11-én kaptam meg az első vakcinát a zalaegerszegi oltóponton, ahol nagyon szervezetten végezték a munkát, és kedvesek voltak az orvosok, ápolók.

Horváth Józsefné nem tapasztalt mellékhatást
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Horváth Józsefné AstraZeneca oltást kapott, mely után semmilyen mellékhatást nem tapasztalt. Mint mondta, nem is tartott attól, hogy bármilyen problémája lehet a vakcinától.

– A következő oltást júniusban kapom majd – folytatta. – Az egész családom beoltatja magát, a férjem már túl van a második oltásán is. Bízunk benne, hogy segít a koronavírus ellen.

Hozzátette, hogy nagyon rosszul érintette fizikálisan és lelkileg is a tavalyi betegség, nem szeretné újra átélni, és nem is kívánja senkinek. Ezért javasolja mindenkinek, hogy regisztráljon az oltásra, ha még nem tette meg. Azt is elmondta, hogy szerinte felesleges válogatni a vakcinák között, mindegyik ugyanazt a célt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában