Frissen Zalából

2021.04.03. 11:30

Megnyílt a XI. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás

Az életünket második éve komolyan korlátozó pandémia szinte mindenkiből a legjobbat hozza ki. A XI. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás szervezői és kiállítói is megtalálták a lehető legkreatívabb és legszellemesebb megoldást, s a zalaegerszegi üzletek kirakataiba helyezték ki a szokásosan magas színvonalú, zsűrizett és válogatott képanyagot.

Matyovszky Márta

A sajtó képviselői számára tartott tájékoztatón Seres Péter beszélt a nehézségekkel való szembenézés után már kézenfekvőnek látszó megoldásról, az együttműködő üzlettulajdonosok készségességéről, a pályázatra beérkezett gazdag képanyagról.

Balaicz Zoltán üdvözölte a nagy hagyományú kiállítást, a három sajtófotós – Seres Péter, Pezzetta Umberto, Katona Tibor – és a hozzájuk pályázati úton csatlakozó amatőrök képeit.

 

Az idei esztendőben a szakmai zsűri több különdíjat is kiosztott. Szekeres Péter, Pusztai Viktor Bálint és Nagy Balázs is kiérdemelte a zsűri különdíját, míg Kotfas Judit a sajtófotósok különdíját vehette át. A fenti díjazottak mellett még számos remek fotós képe került be az idei rendhagyó tár­lat anyagába.

Aki megnézi a zalaegerszegi önkormányzat keleti front­ablakain kezdődő kiállítást, és elsétál a Kazinczy térig, a Pampertics Borkereskedésig – itt katalógust is talál az érdeklődő –, kis kitérővel a Lottó Áruház kirakatáig, az láthatja, hogy profit és amatőrt csak egy hajszál, néha pedig az sem választja el egymástól. A kiállítás április 11-ig lesz megtekinthető. Laza, kényelmes sétával többször is érdemes végignézni a kollekciót. Idén kitettük a kirakatba! – mondja a program szlogenje, aki csak tudja, nézze meg a kiraka­tokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában