Frissen Zalából

2021.04.12. 11:30

Megkezdődött a 175. balatoni szezon, elindult Keszthelyről a Helka is

Hétvégenként már jár a Helka, megkezdődött a 175. balatoni hajózási szezon. A kiránduló- és sétahajók egyelőre a legnépszerűbb településeken várják az utazókat, de hamarosan a többi kikötő is megnyílik a nagyközönség előtt.

Péter B. Árpád

A kompszolgáltatás egész évben folyamatos a Balatonon, de most már hajóval is felkereshetők a tó leglátogatottabb települései, adott tájékoztatást a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). A kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi négy alkalommal közlekednek a Siófok–Balatonfüred–Tihany és a Fonyód–Badacsony útvonalon, emellett Keszthelyről, Siófokról, Balatonfüredről és Badacsonyból is elindultak a sétahajók, májustól pedig újabb kikötők kapcsolódnak be, a hét valamennyi napján. Képünkön a Helka a Balaton hullámain

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A Bahart idén nem emelt árat, ugyanakkor legtöbb hajóján megújult a külső és a belső burkolat, a bútorzat és a büfétér. Az utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás 175 éves történelmét és a Balaton- parti települések látnivalóit bemutató kisfilmeket vetítenek egész évben, a települések közötti járatokon pedig gyereksarok várja majd a családokat a járványügyi szabályok enyhülését követően. A Bahart méltóképpen szeretné megünnepelni a 175. évfordulót, ezért színes rendezvényekkel, akciókkal, nyereményjátékokkal és a tradíciók előtt tisztelgő eseményekkel készül a szezonra, s a terveket azonnal élesítik, amint azt a vírushelyzet lehetővé teszi.

A kompszolgáltatás egész évben folyamatos a Balatonon, de most már hajóval is felkereshetők a tó leglátogatottabb települései, adott tájékoztatást a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). A kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi négy alkalommal közlekednek a Siófok–Balatonfüred–Tihany és a Fonyód–Badacsony útvonalon, emellett Keszthelyről, Siófokról, Balatonfüredről és Badacsonyból is elindultak a sétahajók, májustól pedig újabb kikötők kapcsolódnak be, a hét valamennyi napján. Képünkön a Helka a Balaton hullámain Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Addig azonban szigorú szabályok betartásával lehet hajókázni. Például az utastérben, illetve a kikötőkben kötelező a szájmaszk viselése, ennek hiányában a pénztárosok megtagadhatják a jegykiadást, a személyzet pedig a hajóra történő felszállást. Az utasok számát limitálták annak érdekében, hogy a távolságtartás feltételei biztosítottak legyenek – fogalmaz a társaság kommünikéje.

A Bahart azt javasolja, a menetrendi járatokra retúrjegyet váltsanak az utazók, hogy elkerüljék az ismételt pénztári sorban állást, a biztonság érdekében pedig kérik: kerüljék a készpénzes fizetést. A hajókon – az érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően – egyelőre nem működnek a büfék, ezek csak az újabb lazításokat követően nyitnak ki, igazodva a kormány rendelkezéseihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában