Frissen Zalából

2021.04.08. 11:30

Épül a Mindszenty-iskola új szárnya Zalaegerszegen

A fenntartó Notre Dame Női Tanító- és Kanonokrend támogatásával, valamint az intézmény saját forrásából új épületszárnnyal gazdagodik a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium A Mátyás Király utcai beruházás bruttó 430 millió forintba kerül.

Mozsár Eszter

Csordás Róbert szerint már időszerű volt a bővítés, az épület minden zugát kihasználják

Fotó: Katona

Jól halad az augusztusban kezdett építkezés, jelenleg a régi és az új épület közti folyosón, valamint a beltérben dolgozik a kivitelező cég – mutatta Csordás Róbert igazgató, aki elmondta: a régi vívótermek hasznosításakor jött a bővítés ötlete.

Csordás Róbert szerint már időszerű volt a bővítés, az épület minden zugát kihasználják
Fotó: Katona

– A háromszintes épület földszintjén garázsok vannak, az első emeleten nyelvtanári szoba és teakonyha lesz szociális helyiségekkel, valamint biológia- és földrajzszertár – tért a részletekre Csordás Róbert. – Ezenkívül négy nyelvi terem épül, közülük az egyiket a mobil eszközök segítségével a digitális kultúra oktatása során használjuk majd. A bővülő gimnáziumi osztálylétszám miatt kettő régi nyelvi terem osztályteremként funkcionál, így kellettek az új szakmai termek. Az új NAT előírásának megfelelően az új részben természettudományi előadók kapnak helyet. ­Fizika- és kémia-előadónk van, viszont biológia- és földrajzszaktanterem nem volt az iskolában. Úgy alakítottuk ki ezeket, hogy a legnagyobb létszámú gimnáziumi osztály is beférjen, és mindegyikbe digitális táblákat helyezünk. A régi vívótermek helyén egy tanári szobát és három plusztantermet, valamint vizesblokkot építettünk, így az általános iskola alsó évfolyama együtt marad azon a részen.

A beruházás a tervek szerint nyár közepén fejeződik be, így a diákok a már meg­szépült környezetben kezdhetik a következő tanévet. Jelenleg 470-en járnak az általános iskolába, a gimnázium 75 férőhelyére pedig többszörös a túljelentkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában