Frissen Zalából

2021.04.29. 10:00

Az erdő nem szemétlerakó

Közel 100 köbméter illegálisan elhelyezett hulladéktól tisztították meg az erdőt a közelmúltban a Zalaerdő Zrt. munkatársai.

Horváth-Balogh Attila

Van, aki a méretes traktorgumiabroncstól az erdőben szabadult meg

Forrás: Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. az állami erdőgazdaságok országos akciójához csatlakozott, melyek összesen 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az általuk kezelt erdőterületen a Tisztítsuk meg az országot! program keretében. A tapasztalatok szerint a legtöbb esetben vegyes kommunális hulladék kerül ki az erdőterületekre, de jelentős az illegálisan lerakott építési törmelék aránya is. Veszélyes hulladékot, például palát is találtak nagyobb mennyiségben a szakemberek, illetve csak gumiabroncsból több, mint 50 köbméternyit gyűjtöttek össze. Az erdőgazdaságok a tervek szerint a megtisztított területekre a jövőben 900 kamerát és több mint 300 sorompót helyeznek ki annak érdekében, hogy megakadályozzák a hulladék újbóli lerakását az erdőkben – olvasható az Agrárminisztérium tájékoztatójában.

Van, aki a méretes traktorgumiabroncstól az erdőben szabadult meg
Fotó: Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. is folyamatosan kapja az illegálisan lerakott hulladékokkal kapcsolatos bejelentéseket. A lerakott hulladékmennyiség jó része esetükben is háztartási vegyes hulladék, de van közte építési-bontási törmelék, valamint autógumi és veszélyes hulladék is. Az állami erdővállalat munkatársai összesen 90 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze számos helyszínen. Az illegális hulladéklerakók felszámolása után az adott területekre már be is szerezték a kamerákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában