Frissen Zalából

2021.04.23. 15:44

Átadták a tanyagondnoki buszt Szentpéterúron

A Magyar Falu program keretében, több mint 12 millió forintot nyert a község önkormányzata, amely a tanyagondnoki szolgálat munkáját segíti majd.

Jóna István

Szentesné Sziva Ibolya önkormányzati képviselő, Szummer László alpolgármester, Manninger Jenő és Lakatos István az új tanyagondnoki busz előtt.

Fotó: © Katona Tibor

A pénteki átadón Lakatos István polgármester elmondta, hogy a tavaly augusztusban vezették be a településen a tanyagondnoki szolgálatot. Az addig használatban lévő kisbusz balesetet szenvedett és használhatatlanná vált. Eddig az önkormányzat önerőből működtetett kisteherautót, a most átadott új gépjármű váltotta fel, amivel a gyógyszer és ebédszállítás mellett a személyszállítást is meg tudják oldani.

Szentesné Szilvia Ibolya önkormányzati képviselő, Szummer László alpolgármester, Manninger Jenő és Lakatos István az új tanyagondnoki busz előtt.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a Magyar Falui program a Szentpéterúrhoz hasonló településeknek is nagyon fontos segítséget nyújt és megkönnyíti az életüket.

A község az elmúlt időszakban sikeresen pályázott óvodafejlesztésre. Így közel 30 millió forintból többek között megvalósult a csoportszobák felújítása, a padlástér beépítése és hőszigetelése, az elektromos hálózat felújítása, öltöző, mosdó kialakítása, valamint az udvar felújítása, valamint új udvari fejlesztő játékok kerültek kihelyezésre. Emellett a járdaépítés és felújítás anyagtámogatására benyújtott pályázaton 5 millió forintot nyerve megújultak a Kossuth Lajos és Dózsa György utcában lévő járdák rossz állapotban lévő szakaszai. A közelmúltban BM pályázaton nyert 40 milliós forrásból pedig a község modern konyhaépülete is bővítésre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában