Frissen Zalából

2021.04.14. 09:00

A nyugalmazott érsek, Márfi Gyula ma is misézik

Névnapján köszöntötték a Veszprémi Főegyházmegye emeritus érsekét, Márfi Gyulát a bakonyi városban lévő papi otthonban. Udvardy György érsek és Takáts István érseki helynök ajándékcsomagot vitt a nyugalmazott főpásztornak.

Péter B. Árpád

Udvardy György és Takáts István látogatta meg a papi otthonban Márfi Gyulát

Fotó: Veszprémi érsekség

A pördeföldei származású, később érsekként a nyugat-balatoni térség híveit is szol­gáló Márfi Gyula tavaly télen költözött a veszprémi papi otthonba, ahol kényelmes lakrészt alakítottak ki számára.

Udvardy György és Takáts István látogatta meg a papi otthonban Márfi Gyulát
Fotó: Veszprémi érsekség

A főegyházmegye beszámolója szerint februárban kapta meg lakótársaival együtt a koronavírus elleni védőoltást, így nyugodtan fogadhatta a fertőzésen nemrégiben átesett Udvardy Györgyöt és a hetekkel ezelőtt beoltott helynök atyát.

A 77 éves emeritus főpap rendszeresen misézik az otthonhoz tartozó volt ferences templomban, ő vezette nemrégiben a húsvéti szertartásokat is. Az elkövetkező hetekben pedig útra kel a főegyházmegyében, hogy több helyen is fiatalokat bérmáljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában