Frissen Zalából

2021.03.26. 14:37

Szezonkezdetre megújulnak a gyenesdiási strandok

Szépül és új szolgáltatásokkal bővül a két gyenesdiási strand. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztéseket Góth Imre alpolgármester sajtótájékoztatón mutatta be. Több mint 38 millió forint pályázati támogatást nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a gyenesdiási önkormányzat a Diási Játékstrand és közel 38 millió forintot a Gyenesi Lidóstrand fejlesztésére.

Keszey Ágnes

-Gyenesdiás számára nagyon fontos az idegenforgalom, ez az egyik pillér, melyen a település gazdasága nyugszik. Nagyon fontos, hogy jól működjenek strandjaink. Az elmúlt évtizedekben is mindig fontos feladatának tekintette az önkormányzat fejlesztésüket- kezdte sajtótájékoztatóját Góth Imre. Az alpolgármester elmondta, hogy a most zajló fejlesztések tervezésekor figyelembe vették a strandvendégek igényeit, visszajelzéseit, valamint fontosnak tartották megőrizni azokat az értékeket és lehetőségeket, melyek révén rendre kiváló értékelést kapnak a Kék Hullám Zászló strandminősítő rendszerben.

Több helyen megújul a zöldterület – mutatja Góth Imre

-Elsősorban a zöldterületeket fejlesztjük, új utakat alakítunk ki, padokat és zuhanyzókat információs eszközöket helyeztünk ki, családbarát szempontok alapján megújulnak az öltözőkabinok és beltéri öltözők – ismertette Góth Imre. Mindezek mellett mindkét strandon modernizálják a beléptető rendszert és értékmegőrző szekrényeket helyeznek üzembe. A Játékstrandra jegykiadó automata, a Lidóra napvitorla kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában