Koronavírus Zalában

2021.03.08. 14:00

Mellszélességgel kiáll az oltás fontossága mellett Horváth Zoltán, Tófej polgármestere

Horváth Zoltán, a település polgármestere is a védőoltás beadatása mellett foglal állást, mivel ez az ára a korlátozások feloldásának.

Korosa Titanilla

Horváth Zoltán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

-Mellszélességgel kiállok az oltás fontossága mellett – mondta Horváth Zoltán. – Sajnos a vírus beköltözött az életünkbe és lassan azok is elhiszik, hogy a koronavírus jelen van, akik eddig tagadták. Én és családom tagjai, ismerőseim az elsők között regisztráltunk a védőoltásra. Erre van szükség, ahhoz, hogy ezt a jelenlegi, hónapok óta tartó bezártságot záros határidőn belül feloldják és védve legyünk az egész világban jelen lévő vírus ellen.

Horváth Zoltán arról is beszélt, hogy a környezetében élőkkel való beszélgetésekből azt tapasztalja, hogy nem félnek az emberek, igénylik az oltást, regisztrálnak. Tófejen már többen meg is kapták a vakcinát, három helyen is oltják a helyieket, tudomása szerint három féle vakcinával.

Horváth Zoltán
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

- Oltottak Zalatárnokon a körzetközpontban, Tófejen a rendelőben, illetve Zalaegerszegen az oltóponton – tette hozzá. – Akik már regisztrálták, azok várják, hogy sorra kerüljenek, köztük én is. Úgy gondolom az országban jelenleg elérhető vakcinák mindegyikével védeni igyekeznek bennünket. Ahogy halljuk, olvassuk, van hergelés az oltás ellen, illetve több kritika éri az oltóanyagok némelyikét, de én úgy hiszem, hogy mindegyik használ, csak más eljárással készültek.

Példaként hozta fel a kínai vakcinát, melyet használnak az arab államokban, illetve Izraelben is, ahol már nagyon magas a lakosság átoltottsága.

Hozzátette, hogy a bezártságot nehezen viselik a helyiek is, ám megértik, hogy ez az ára annak, hogy minél előbb felszabaduljunk a bezártság alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában