Frissen Zalából

2021.03.26. 09:00

Megszépültek a csoportszobák Zalaegerszeg legrégebbi óvodájában

Meg­szépült termek fogadják az apróságokat a város legrégebbi óvodájában, amint kaput nyithat az intézmény.

Arany Gábor

Németh Patrik és Kaszás Ferenc lerakja a parkettát Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

Erről számolt be a Radnóti óvodában az intézményvezető-helyettes, Biró Veronika érdeklődésünkre. Mint elmondta, szülői kezdeményezés áll a felújítás hátterében.

Az előzményekről annyit, hogy a páterdombi városrész szélén működő, 66 éve megnyílt intézményben – hivatalos nevén Zalaegerszegi Belvárosi II. Számú Óvoda – jelenleg három csoportban 78 gyermekkel foglalkoznak. Anno a botfai, zalabesenyői és a páterdombi apróságok ellátása érdekében hozták létre, és több felújításon esett át már az évtizedek során. Beépítették a tetőteret, felújították a konyhát, korszerűsítették a fűtést, a külső szigetelés és a nyílászárók cseréje az energiaszámlát csökkentette. Eszközökben gazdag játszóudvar, valamint műfüves sportpálya és KRESZ-park szolgálja a hasznos időtöltést.

Németh Patrik és Kaszás Ferenc lerakja a parkettát Fotó: Katona

A földszinti csoportszobák falát védő burkolat is megújult, ám a festés és a parketta már az elhasználódás jeleit mutatta. Szülői kezdeményezésre az óvodát támogató alapítvány pénzéből tervezték felújítani az egyik csoportszoba parkettáját. Az ötlet megfogalmazása után vetődött fel, hogy másik két csoport foglalkoztatóhelyisége is essen át a reparáción. Ehhez pedig az önkormányzattól kaptak anyagi támogatást. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások jó alkalmat adtak a munkálatok elvégzésére. Ehhez a múlt héten láttak hozzá, és egy hét elegendő is volt rá. Ráadásul a padlók felújítását egybekötötték a terek kifestésével is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában