Frissen Zalából

2021.03.31. 20:00

Ezekre a zalai hírekre voltak kíváncsiak olvasóink márciusban

Szokásunkhoz híven ismét elkészítettünk egy válogatást azokból a zalai vonatkozású hírekből, melyek a leginkább felkeltették olvasóink érdeklődését.

zaol.hu

Niki és Lili arcán csalóka a mosoly, a szeretett Barbinak (középen) szól

Fotó: Szakony Attila

Földrengés; szigorító intézkedések és tűz a kovácsüzemben

Földrengést érezhettek Nagykanizsán

A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint 2021. március 2-án 4 óra 12 perckor földrengés keletkezett a Zala megyei Nagykanizsa térségében. Folytatás ITT. Bővebb tájékoztatásért felkerestük Timár Gábort, okleveles geofizikust, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát. A részletekért kattintson IDE.

Tűz ütött ki egy zalaegerszegi üzemben

Tűz ütött ki egy kovácsüzemben Zalaegerszegen, a Wlassics Gyula utcában. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szigorúbb szabályok: bezárják az iskolákat és a nem létfontosságú üzleteket

Az üzleteket március 8-tól március 22-ig, az iskolákat és óvodákat pedig április 7-ig bezárják. Az élelmiszerboltok, a patikák és a benzinkutak nyitva maradnak – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. A részletekért kattintson IDE.

Összefoglalónk az első hét további eseményeiről ITT olvasható.

Vírusszigor; szenzációs régészeti leletek; egy újszülött tragédiája

Vírusszigor: kanizsai fodrászt, ruházati üzlet tulajdonost és tetováló szalon vezetőt kérdeztünk

Hétfőtől egészen március 22-ig a határozat szövegezése szerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtó helyiség vagy helyszín a köteles zárva tartani. Az intézkedésekről, azok hatásairól Nagykanizsán fodrásszal, ruházati üzlet tulajdonosával és tetováló szalon vezetőjével beszéltünk. Folytatás ITT!

Páratlanul értékes kard került elő Kollátszegen

Óriási jelentőségű leletre bukkantak a közelmúltban munkavégzés közben Murakeresztúr Kollátszeg nevű településrészének határában, ahol egy Karoling kard került elő. Zalaszentbalázsról iskolás gyerekek értesítették a rendőrséget arról, hogy egy vízelvezető árokban emberi koponyára bukkantak. További érdekes leletekről írtunk ITT!

Dr. Száraz Csilla a Karoling karddal az ezer évesnél is idősebb lelet bemutatóján, mely egy frank lovaskatona fegyvere lehetett Fotó: ZH Archívum/Szakony Attila

Megölte újszülött gyermekét egy 19 éves nagykanizsai nő

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. május 21-én reggel, hogy ellátásra jelentkezett egy otthonában szülő nő és gyermeke. Folytatás ITT!

Összefoglalónk a második hét további eseményeiről ITT olvasható.

Őrült motoros; beszámoló az intenzívről, edzőváltás

Motorost üldöztek a rendőrök Zalaegerszegen

Egészen rendkívüli, egyben ijesztő jelentenek lehettek szemtanúi a zalaegerszegiek kedden. Egy motoros őrült sebességgel menekült a motorosok elől, s olvasónk fedélzeti kamerája is rögzítette ezt. A szabályszegésnek nem is lett jó vége, hiszen egy kanyarban elesett, így a rendőrök elfogták. Teljes cikkünket itt találja.

A kanizsai kórház intenzív osztályára került a koronavírus miatt Csordás Attila

Jó volt hallani a főorvost: nagyon jó, csak így tovább! Itt kezdtem el bízni abban, hogy nem lesz baj, túlélem a koronavírus fertőzést. Írta kedden a Facebookon keresztül a Kanizsai Dorottya Kórház covid belgyógyászati osztályáról az 54 éves fityeházi Csordás Attila. A férfi történetéről itt olvashat bővebben.

Sokkoló fotót készített magáról a fityeházi Csordás Attila. Azt gondolta erős az immunrendszere, de a koronavírus nem kegyelmezett Fotó: ZH

Egy napon váltott edzőt a ZTE KK és a ZTE FC

A Zalakerámia ZTE KK megszüntette Luca Bechi vezetőedző szerződését, illetve Boér Gábor is távozott a ZTE FC-től. Bechi helyét az eddigi másodedző, Heinrich Róbert vette át, míg Boért, Waltner Róbert váltotta.

A kosarasokról ITT a focicsapat döntéséről pedig ITT olvashat!

Összefoglalónk a harmadik hét további eseményeiről ITT olvasható.

A Major-lányok vesztesége; motoros ütközés és a zalai Tündérszépek

A legfontosabbat veszítették el a nagykanizsai Major-lányok

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte a Major-lányokat édesanyjuk halála. A részletekért kattintson IDE.

Niki és Lili arcán csalóka a mosoly, a szeretett Barbinak (középen) szól
Fotó: Szakony Attila

Ők Zala megye legszebb lányai! Mutatjuk a Tündérszépek 2021 megyei győzteseit

Idén is rengetegen küldték be jelentkezésüket a Tündérszépek 2021-es szépségversenyünkre. A több tucat lány közül végül harminc szépséget ismerhettek meg olvasóink a Zalai Hírlap hasábjain és zaol.hu portálon. A szavazás lezárult, a legtöbb szívecskét a 17 éves nagykanizsai Horváth Hilda kapta. A részletekért kattintson IDE.

Autóval ütközött egy motoros a 7-es főút nagykanizsai szakaszán

Motoros és személyautó ütközött a 7-es főút nagykanizsai szakaszán, a Gábor Áron utcában. A részletekért kattintson IDE.

Összefoglalónk a negyedik hét további eseményeiről ITT olvasható.

Férgek az arcmaszkokon; halálos tartótűz; erdőtűz

Utánajártunk: Az arcmaszkokon található apró férgek nem veszélyesek!

Utánajártunk az igazságnak az interneten keringő videók kapcsán. A részletekért kattintson IDE.

Tarlótűz Rédicsnél: holttestet találtak a területen

Egy hektáron a kukoricatarló fogott tüzet kedden délután a 75-ös út mellett Lenti és Rédics között. A részletekért kattintson IDE.

Erdőtűz! Nagy területen csaptak fel a lángok Várvölgy térségében

Nagy területen csaptak fel a lángok kedden késő délután háromnegyed hat körül Várvölgy térségében, egy nehezen megközelíthető területen. A részletekért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában