Frissen Zalából

2021.03.26. 06:50

Civilek adták a vérüket – Országos véradó akciót tartottak Zalaegerszegen

Negyedik alkalommal szervezték meg az úgynevezett civil véradást a héten az országban, és az akció­hoz csatlakoztak a zalai civil szervezetek is.

Arany Gábor

Zajlik a véradás a zalaegerszegi központban, a kép közepén Czotter Csabáné Fotó: Pezzetta Umberto

A megye ezernél több egyesületéhez, közösségéhez juttatták el a véradásra invitáló felhívást, erről számolt be Czotter Csabáné, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője, aki maga is nyújtotta karját tegnap délelőtt az egerszegi véradóállomáson. Felidézte: a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága az Országos Vérellátó Szolgálattal, illetve a fővárosi és a megyei Civil Információs Centrumokkal közösen először 2019-ben szervezett véradást, tavaly pedig már kétszer is sort kerítettek rá.

Zajlik a véradás a zalaegerszegi központban, a kép közepén Czotter Csabáné Fotó: Pezzetta Umberto

Ezen a héten hétfőn Keszthelyen, míg szerdán Nagykanizsán várták a véradókat fél-fél napon, és a két helyszínen összesen negyvenen jelentek meg, míg csütörtökön, az egerszegi központban tartott egész napos véradáson hasonló létszámra számíthattak az előzetes jelentkezések alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában