korszerűsítés

2021.02.09. 10:00

Tennivalókból nem lesz hiány idén sem Tormaföldén

Fontos, kisebb fejlesztéseket valósított meg az önkormányzat az elmúlt év végén. Ezekről számolt be Kondákor József polgármester.

Korosa Titanilla

Kondákor József mutatja az új bútorokat

Fotó: Korosa Titanilla

– Az elmúlt év során meg­újult a kultúrház konyhája, új burkolatot és festést kapott a helyiség, ám hiányzott még a konyhaszekrény, amit szintén sikerült elkészíttetnünk, illetve vannak új evőeszközök, poharak és tányérok is használatra készen – tájékoztatott a polgármester. – Nyugodtan mondhatjuk, hogy a mai kor színvonalának megfelelő épület és konyha ad helyet a különböző rendezvényeknek. A település programjai mellett a falubeliek is kivehetik a kultúrházat, ősszel már lakodalmat szeretnének itt tartani. További terveink is vannak az intézménnyel, erre az esztendőre tervezzük még szociá­lis helyiségek kialakítását. Régi probléma a nagyobb rendezvényeken, mint amilyen az őszi gesztenyefesztivál is, hogy kevés a mosdó, ezért bővítjük, új helyiséget alakítunk ki, hogy e területen is kulturált körülményeket biztosítsunk a rendezvényre látogatók számára – magyarázta a polgármester.

A másik fejlesztéssel a sportolók igényeinek tettek eleget. Elkészült a sportpálya egyik térfelének világítása is LED-es lámpatestekkel, ami lehetővé teszi az esti edzések megtartását.

Kondákor József mutatja az új bútorokat
Fotó: Korosa Titanilla

– Önkormányzatunk mindent megtesz azért, hogy a labdarúgók a lehető legjobb körülmények között sportolhassanak – folytatta Kondákor József. – Még korábban felújítottuk a játékvezetői öl­tözőt. A futballpálya is karbantartást igényelt, több alkalommal hengereztük, kaszáltuk, öntöztük, hogy játékra alkalmas legyen. Lefestettük a korlátokat, új labdafogó és kapu­hálókat helyeztünk el, s részben szponzori támogatással felszerelést is vásárolunk a csapatnak – részletezte.

Az idei tervekkel kapcsolatban arról beszélt a polgármester, hogy belterületi út- és járdafelújításra nyújtanak be pályázatot, és saját erőből is terveznek javításokat, helyre­állítást. Tervezik emellett a régi játszótér megújítását, ami pihenőhelyként is szolgálna pavilonnal, sétánnyal, padokkal, illetve autós és kerékpáros parkolót is kialakítanak. Emellett a fajátékokat is felújítják majd. Az elképzeléseik között szerepel még a buszvárók megújítása, valamint olyan köztéri elemeket – padokat, információs táblákat, szemeteseket, kerékpártárolót – helyeznek ki, melyek egységes, modern kialakításukkal egyedi arculatot biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában