korszerűsítés

2021.02.09. 10:00

Tennivalókból nem lesz hiány idén sem Tormaföldén

Fontos, kisebb fejlesztéseket valósított meg az önkormányzat az elmúlt év végén. Ezekről számolt be Kondákor József polgármester.

Korosa Titanilla

– Az elmúlt év során meg­újult a kultúrház konyhája, új burkolatot és festést kapott a helyiség, ám hiányzott még a konyhaszekrény, amit szintén sikerült elkészíttetnünk, illetve vannak új evőeszközök, poharak és tányérok is használatra készen – tájékoztatott a polgármester. – Nyugodtan mondhatjuk, hogy a mai kor színvonalának megfelelő épület és konyha ad helyet a különböző rendezvényeknek. A település programjai mellett a falubeliek is kivehetik a kultúrházat, ősszel már lakodalmat szeretnének itt tartani. További terveink is vannak az intézménnyel, erre az esztendőre tervezzük még szociá­lis helyiségek kialakítását. Régi probléma a nagyobb rendezvényeken, mint amilyen az őszi gesztenyefesztivál is, hogy kevés a mosdó, ezért bővítjük, új helyiséget alakítunk ki, hogy e területen is kulturált körülményeket biztosítsunk a rendezvényre látogatók számára – magyarázta a polgármester.

A másik fejlesztéssel a sportolók igényeinek tettek eleget. Elkészült a sportpálya egyik térfelének világítása is LED-es lámpatestekkel, ami lehetővé teszi az esti edzések megtartását.

Kondákor József mutatja az új bútorokat
Fotó: Korosa Titanilla

– Önkormányzatunk mindent megtesz azért, hogy a labdarúgók a lehető legjobb körülmények között sportolhassanak – folytatta Kondákor József. – Még korábban felújítottuk a játékvezetői öl­tözőt. A futballpálya is karbantartást igényelt, több alkalommal hengereztük, kaszáltuk, öntöztük, hogy játékra alkalmas legyen. Lefestettük a korlátokat, új labdafogó és kapu­hálókat helyeztünk el, s részben szponzori támogatással felszerelést is vásárolunk a csapatnak – részletezte.

Az idei tervekkel kapcsolatban arról beszélt a polgármester, hogy belterületi út- és járdafelújításra nyújtanak be pályázatot, és saját erőből is terveznek javításokat, helyre­állítást. Tervezik emellett a régi játszótér megújítását, ami pihenőhelyként is szolgálna pavilonnal, sétánnyal, padokkal, illetve autós és kerékpáros parkolót is kialakítanak. Emellett a fajátékokat is felújítják majd. Az elképzeléseik között szerepel még a buszvárók megújítása, valamint olyan köztéri elemeket – padokat, információs táblákat, szemeteseket, kerékpártárolót – helyeznek ki, melyek egységes, modern kialakításukkal egyedi arculatot biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik