kiadvány

2021.02.24. 11:00

Kutyás vadászati módok könyve

„Eb a vadász kutya nélkül” – ez a mottó vezeti fel a zalai faluban székelő Országos Agarász Egyesület (OAE) legújabb kiadványát, mely a hazai kutyás vadászati módokat mutatja be a kezdetektől a legújabb korig.

Varga Andor

A kiadvány címlapja

Fotó: ZH

Az OAE küldetésének tekinti, hogy a magyar vadászati kultúrát és az agarász örökséget bemutató írásokat jelentessen meg. Ennek jegyében most a szervezet kilencedik kiadványa látott napvilágot, Heissler Julianna Amália történész tollából. A szerző maga is „régi kutyás”, először komondort tartott, de aztán egy kiállításon megakadt a szeme egy magyar agáron és a fajta egészen rabul ejtette. Hozzá kötődően választott szakdolgozati témát a bölcsészkaron, a kutatómunka eredményét pedig most az olvasók is megismerhetik.

Az OAE-nél pedig közben tovább dédelgetik az álmot: az ismeretterjesztő kiadványok után egyszer egy átfogó, a magyar agarászat történetét részletesen feldolgozó könyv megjelentetését.

A kiadvány címlapja
Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában