Az új év terveiről

2021.01.12. 17:30

Kész beruházások és az idei projektek Zalalövőn

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt év közben módosítani kellett a város költségvetését, számos beruházás valósult meg 2020-ban. Az eredményekről Gyarmati Antal polgármester sajtótájékoztatón számolt be.

Gyuricza Ferenc

A Csütörtök-hegyen az utat tavaly tavasszal újították fel Fotó: ZH Archív/Gyuricza

A csütörtökön megtartott eseményről – amelyen Vigh László országgyűlési képviselő is részt vett – már beszámoltunk, ám akkor a befejezett projekteket hely hiányában nem volt alkalmunk bemutatni.

Gyarmati Antal tizenegy beruházást emelt ki, ezek között többségében olyanok sze­repeltek, amelyeket pályázati támogatással valósítottak meg. Befejezték a nyugat- és dél-dunántúli szennyvíz-elvezetési és -kezelési térségi projekt helyi beruházásait. Ebben felújították a város szennyvíztisztító telepét, 300 méter csatorna építésével hálózatbővítést, valamint útrekonstrukciót hajtottak végre.

Ugyancsak befejezték a Zala Menti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény épületének energetikai felújítását. Minibölcsőde kialakításával megoldották a legkisebbek napközbeni elhelyezését, fe­lügyeletét. Ezt régóta igényelték a szülők. Mindemellett út- és járdafelújításokat is végeztek. Többek között járhatóvá tették a Borostyán-tóhoz vezető bekötő utat, 1300 méter hosszan új kőzúzalékos felületet kapott a Csütörtök-hegy útja, valamint térkövezéssel folytatták a rossz állapotban lévő járdák helyreállítását.

Gyarmati Antal külön kiemelte, hogy teljesítették korábbi vállalásukat a rendőr­őrs épületének komfortosabbá tételében, közösségi épület céljára ingatlant vásároltak a budafai településrészen, illetve helyi lakosok és gazdálkodó szervezetek példaértékű összefogásának eredményeként új közparkot is kialakítottak a vasút melletti területen.

A Csütörtök-hegyen az utat tavaly tavasszal újították fel Fotó: ZH Archív/Gyuricza

A sajtótájékoztatón a polgármester az idei fejlesztési terveket is ismertette. Úgy fogalmazott: ezek egy részének anyagi fedezete az elnyert pályázatoknak köszönhetően biztosított. A saját erős beruházások megvalósulását azonban nagy mértékben befolyásolhatja az iparűzési adó összege és annak kompenzálása.

Idén két nagyobb program kezdődik, egyrészt a városközponti rehabilitáció – benne az önkormányzati hivatal környezetének rendezésével, illetve a Borostyán-tó szolgáltatási színvonalának fejlesztése. Tervezik továbbá az önkormányzati szolgálati lakás felújítását, a tájház melletti ingatlanon közösségi tér kialakítását és kemence építését, az óvoda udvari játékainak felújítását és műfüves grundfocipálya létrehozását, a Jókai utcai sportcentrum felújításának befejezését, a zalapatakai településrész temetőjében a ravatalozó felújítását és bővítését, valamint a Borostyán-tó strandjánál vizesblokk építését és fitneszpark létesítését. Ez utóbbiakat a már említett Borostyán-tavi fejlesztési pro­jekt­től függetlenül is meg kívánják valósítani. A Magyar Falu Programban benyújtott pályázatok elbírálásának függvényében fel kívánják újítani a Rákóczi utca burkolatát, valamint a helyi önkéntes tűzoltó egyesület bázisa, a tűzoltószertár épületét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában