a balatoni kikötők és a flotta fejlesztését tervezi

2021.01.19. 07:00

Javaslat: maradjon a Bahart a balatoni kikötők üzemeltetője

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) igazgatósága kezdeményezte a társaság döntéshozó testületeinél a tizenegy vitorláskikötő üzemeltetésére tavaly kiírt pályázat visszavonását. Ha a javaslatot a felügyelő bizottság is támogatja, a kérdés a közgyűlés elé kerül, amely meghozza a végső döntést.

Péter B. Árpád

A Bahart a balatoni kikötők és a flotta fejlesztését tervezi Fotó: Bahart

Mint arról lapunk is hírt adott, a hajózási cég szeptember közepén úgy döntött, a vitorláskikötő-hálózatot egyben, üzemeltetési szerződéssel szeretné hasznosítani január 1-jétől tizenöt évre. A pályázati felhívásban az állt, aki elnyeri a működtetés jogát, az alaptevékenység megtartása mellett, ahhoz kapcsolódó oktatási, sport-, szabadidős és turisztikai szolgáltatást folytathat, és fejlesztheti is az ingatlanokat. Az új üzemeltetőnek a munkavállalókat is át kellett volna vennie.

A Bahart a balatoni kikötők és a flotta fejlesztését tervezi Fotó: Bahart

A napokban a többségi tulajdonost, az államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) előzetesen megerősítette, hogy az igazgatóság javaslatát támogatja a közgyűlésen, így a balatoni vitorláskikötők működtetése továbbra is a Bahart feladata maradhat.

A pályázat felfüggesztését Witzmann Mihály somogyi országgyűlési képviselő kezdeményezte, a térség kormánypárti képviselőinek egyetértésével – áll a Bahart kommünikéjében, amely azt is leszögezi, mindez a tervezett fejlesztéseket nem befolyásolja, vagyis folytatódik a flotta megújítása, az új hajók beszerzése. Azt is írták, hamarosan új kompok és személyszállító hajók építésére köt szerződést a Bahart, ennek részleteit nemsokára bejelentik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában