Földrengés

2021.01.08. 08:14

A perlaki Ivan Gudlin szerint egész Horvátországban a félelem az úr

A Petrinjától 150 kilométerre, a magyar-horvát határ közelében található Perlakon él Ivan Gudlin, aki jelentős méretű szőlőültetvénnyel rendelkezik Letenyén.

Horváth-Balogh Attila

Egy épület romjainál katonák Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erősségû földrengés volt Közép-Horvátországban.

Forrás: MTI/AP

Fotó: -

Szerdán is itt tartózkodott, s csak 17.30 körül ért haza Perlakra. Vacsorázott, majd lepihent, a kanapén fekve nézte a tévét, amikor egyszer csak a kommentátor rémülten azt kiáltotta: Földrengés!, majd eltűnt a kép. Ivan alatt pedig elkezdett imbolyogni az ágy, recsegett a tetőszerkezet.

Ivan Gudlin

- Az egy hete tartó utórengések következtében már kicsit hozzászoktunk a földrengéshez és nem hagytuk el a házat – magyarázta. – A rengés után a barátaim felhívtak Letenyéről, hogy nagyon erősen érezték a mostani földrengést is, megrázkódtak az ágyak, himbálóztak a csillárok és volt, akinél feldőlt a karácsonyfa. Nálunk egy darabig nem működtek a telefonok. Hála Istennek, mi távolabb vagyunk az epicentrumtól, de ugyanúgy félünk, mint ahogy most egész Horvátország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában