Földrengés

2021.02.05. 13:23

Építőanyaggal segíti a horvát földrengés károsultjait egy kanizsai cég

A Szabadics Zrt. közel 2 millió forint értékben, építőanyag szállítmánnyal támogatta a horvátországi természeti katasztrófa károsultjait. Az adományt a cég teherautói nemrégiben szállították el Donji Kukuruzari község lakóinak.

Benedek Bálint

László Zoltán, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója elmondta: miután jelenleg is dolgoznak horvátországi projekten, így a megvalósítás során testközelből tapasztalhatták meg a földrengés okozta károkat. Épp Donja Dubrava Agglomerációs Szennyvíztisztító és Szennyvízrendszer kiépítése zajlik Muraköz megyében, amely a társaság egyik kiemelt infrastrukturális beruházása. Ennek keretében a horvát konzorciumi taggal együtt több mint 62 kilométernyi szennyvízcsatorna gerinchálózatát építik ki. A földrengés hatása ugyan érződött a projekt megvalósításával érintett térségben is, ahogy Nagykanizsán is, de károkat ez a vezetéképítésben nem okozott. Viszont az epicentrumban és annak közelében élők élete egy szempillantás alatt ment tönkre, sokan földönfutóvá lettek, s rendkívül súlyos károk keletkeztek épületekben. Ezért úgy érezték: sorsközösséget kell vállalniuk horvát barátaikkal. Mielőtt az adományokkal kapcsolatos döntést meghozták, előzetes egyeztetéseket folytattak a helyi önkormányzattal arról, mi az, amire a leginkább szükségük lehet.

A teherautók építőanyagot szállítottak a földrengés sújtotta térségbe
Fotó: ZH

– Az értékes, közel két millió forintos adomány keretében téglát és tetőcserepet szállítottunk a földrengés sújtotta térségbe – folytatta a vezérigazgató. – A szállítmányt négy tehergépjármű vitte el a társaság zalakomári telephelyéről a Donji Kukuruzari önkormányzat raktárába. Felhasználásukról később döntenek majd rászorultsági alapon. A helyi önkormányzat kellő kompetenciával rendelkezik ahhoz, hogy az általunk biztosított támogatás jó helyre kerüljön, szolgálva a rászoruló családokat. Építőipari vállalkozásként pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy az újjáépítéshez fontos eszközökre és anyagokra van szükség. Ezért is döntöttünk úgy, hogy elsősorban téglát és tetőcserepet adományozunk, mellyel a szükséges helyreállítási munkák elvégezhetők lesznek.

Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában